تحلیل معیارهای انتخاب تامین کنندگان در مدیریت زنجیره تامین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM02_572
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه ابراهیمی

استادیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه کوثر بجنورد

گیتا ناصری

دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع دانشگاه کوثر

چکیده

ازعوامل مهم بقا در محیط پر رقابت امروزی، کاهش هزینه های تولید محصول می باشد. انتخاب تامین کنندگان مناسب می تواند به شکل قابل ملاحظه ای هزینه های خرید را کاهش و قابلیت رقابت پذیری سازمان را افزایش دهد، چرا که در بیشتر صنایع، هزینه موادخام و اجزای تشکیل دهنده محصول، قسمت عمده ای از بهای تمام شده محصول را در برمی گیرد. ارزیابی تامین کنندگان موضوع مهمی در زنجیره تامین محسوب می شود. بگونه ای که تولیدکنندگان ۶۰ درصد از زمان خود را صرف تامین مواد اولیه، اجزا و قطعات می کنند. بعلاوه اینکه ۷۰ درصد ازهزینه های تولیدی مربوط به خرید کالا و خدمات می شود. تصمیم گیری و انتخاب تامین کننده اساسا یک مسئله چندمعیاره است.این امر برای اکثرسازمان ها، اهمیت استراتژیک دارد. ماهیت چنین تصمیم گیری هایی معمولا پیچیده و ساختار نیافته است. فنون علم مدیریت می توانند در خصوص تصمیم گیری برای این مسائل، راهگشا و کمک کننده باشند ( ۱ ). هدف از این مقاله، ارائه یک روش تصمیم گیری فازی (فرایند تجزیه و تحلیل سلسله مراتب فازی) برای مسائل انتخاب تامین کنندگان در زنجیره تامین است. این معیارها ازطریق مصاحبه با مدیران خرید بدست می اید و مدیران در عمل از این معیارها در ارزیابی و انتخاب شرکت های تامین کننده استفاده می کنند. در این گزارش AHP گروهی برای مقایسه معیارهای شرکت های تامین کننده مورد استفاده قرار می گیرد. در پایان ارجحیت هر یک از معیارها نسبت به یکدیگر سنجیده خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین ، ارزیابی تامین کننده ، انتخاب تامین کنندگان، AHP فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.