مدلسازی یک مسئله دومرحله ای تلفیقی جهت انتخاب تامین کننده و طراحی شبکه زنجیره تامین پایدار با استفاده از روش اعداد D و بهینه سازی استوار امکانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM02_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ابراهیم نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، کرج، ایران

مجید خلیلی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، کرج، ایران

حمیدرضا فیلی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، کرج، ایران

چکیده

یک مدل غیرقطعی از مسئله شبکه زنجیره تامین طراحی شده؛ لذا پارامترهای هزینه حمل و نقل و مقدار تقاضای مشتریان از محصولات به صورت غیرقطعی و فازی ذوزنقه ای در نظر گرفته که برای کنترل این پارامترها، از روش بهینه سازی استوار فازی استفاده گردیده است. به همین منظور ابتدا یک مسئله در سایز کوچک طراحی و به دلیل سه هدفه بودن مدل از روش تصمیم گیری چندهدفه معیار جامع برای حل مدل استفاده شده که نتیجه کسب ۶ جواب کارا می باشد. پس از بررسی متغیرهای خروجی مسئله، از الگوریتم های NSGA II ، MOPSO و MOALO استفاده شده و ۱۰ مسئله نمونه در سایزهای بزرگ تر طراحی و حل گردیده که پس ازبررسی روند تغییرات میانگین های توابع هدف و شاخص های محاسباتی در مسائل نمونه سایز بزرگ، مشاهده گردید که الگوریتم NSGA II در کسب شاخص های تابع هدف اول، دوم، تعداد جواب کارا بیشترین کارایی را داشته و همچنین الگوریتم MOPSO نیز درکسب شاخص بیشترین گستردگی کارایی خودرا اثبات نموده است. درنهایت الگوریتم MOALO درکسب شاخص های تابع هدف سوم، فاصله متریک و زمان محاسباتی بهتر از دو الگوریتم دیگر عمل نموده است. درانتها از روش تصمیم گیری چند شاخصه تاپسیس برای انتخاب بهترین الگوریتم استفاده شده که نتیجه آن انتخاب الگوریتم MOALO با کسب وزن مطلوبیت ۰.۹۰۷۱ به عنوان کاراترین الگوریتم درحلمسئله شبکه زنجیره تامین پیشنهادی می باشد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین؛ طراحی شبکه؛ روش استوار فازی؛ عدم قطعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.