بررسی آلودگی های فلزات سنگین آب و تاثیر آن بر آبزیان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش منطقه ای شیلات و آبزیان
  • کد COI اختصاصی: RSFA01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی قلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز و عضو سازمان جهاد

چکیده

توسعه تکنولوژی و تولید فرآ.ردهای جدید و متنوع شیمیایی مورد نیاز در صنعت و کشاورزی و بهداشت دردهه های اخیر بصورت فزاینده ای گسترش یافته است .که این امر علاوه بر مزایای استفاده از مواد شیمیایی پساب و و فاضلاب آنها نیز باعث بروز مشکلاتی در طبیعت می شود که از بین آنها پساب کشاورزی که دارای ترکیبات شیمیایی می باشند باعث ورود عناصر سنگین به اکوسیستم های آبی می گردند .فلزات سنگین به علت اثرات سمی و توان تجمعی زیستی در گونه های مختلف آبزیان حتی بدلیل وارد شدن به زنجیره غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. چنانچه میزان این عناصر به دلایل گوناگونی از حدود معینی فراتر رود باعث به مخاطره افتادن حیات آبزیان می گردد. زیرا سریعا باعث به هم خوردن تعادل بوم شناختی شده و موجبات زوال زیستی اکو.سیستم را فراهم می سازد. با توجه به منابع آلاینده های مختلف در سواحل جنوبی و بطور کلی فعالیتهای انسانی در سواحل دریا احتمال بالا بودن میزان عناصر در سواحل جنوبی و جذب و تجمع آنها در قسمتهای مختلف بدن آبزیان وجود دارد که نهایتا می تواند وارد زنجیره غذایی و بدن انسان گردد و باعث بهم زدن سلامت انسان گردد. با توجه به اینکه خلیج فارس محل زیست بیش از 400 نوع ماهی و انواع مهم میگوهای تجاری می باشد از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد که از نظر آلودگی و ورود فاظلاب ها جلوگیری گردد .فلزات سنگین نیز بعنوان یکی از مهمترین آلوده کننده های محیط زیست دریایی مطرح می باشد . در حال حاضر 95 درصد فاضلاب و پساب صنایع و کارخانجات بدون هیچگونه تصفیه و همچنین بسیاری از آلایندهها با منشا خشکی مانند پسابهای کشاورزی به طور 100 درصد وارد آب رودخانه ها و دریا می شوند

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، آبزیان، آلاینده ها، محیط زیست دریایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.