درآمدی بر سیاست جنایی در جرایم سایبری با تکیه بر رویکرد پیشگیرانه در حوزه قانون گذاری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: CSIEM02_264
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 534
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق عمومی
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
چکیده
چند دهه ای است جهان شاهد ظهور پدیده ای شگرف در اثر پیشرفت های علمی و فناوری های جدید ارتباطی بوده و بدون شک، این فناوری تمامی علوم موجود در جهان را به عنوان یک راهبرد و طرز تفکر نوین تحت تاثیر خود قرار داده است و بر همین وفق، هر جامعه ای برای جلوگیری از عقب ماندگی علمی و تکنولوژیک، به ناچار باید با پیشرفت علوم و فناوری همگام و همراه شود. از سویی، قابلیت دسترسی آسان، انعطاف پذیر بودن و توسعه فضای سایبری موجب وابستگی جوامع انسانی و عموم شهروندان امروز دهکده دیجیتالی جهانی به این دنیای نوین گشته است که با داشتن یک سلسله قابلیت های شگفت انگیز و منحصر به فرد، بسیاری از موانع بهینه سازی را رفع و بستر مناسبی را برای مبادله اطلاعات و توسعه دانش و دانایی فراهم نموده است و از سویی، به موازات همین مزایا و فرصت ها، تهدیدهایی را نیز متوجه کاربران و اطلاعات آنها ساخته و به نحوی ابزاری مناسب برای حمله به اطلاعات، قلمداد می گردد. نتایج پژوهش بیانگر آن است که پیشگیری و مقابله با جرایم، محور اصلی سیاست جنایی هر کشور محسوب می شود که برای تحقق آن، از ابزارها و امکانات متعددی در انواع مهم سیاست جنایی تقنینی، قضایی و مشارکتی بهره برداری می گردد. همچنین در احوالاتی، با گسترش فضای سایبری و بهره برداری افراد از فضای سایبر و امکان وقوع جرم علیه فناوری اطلاعات، تدوین سیاست جنایی مناسب علیه جرایم سایبری از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این رهگذر می توان در کنار سیاست جنایی تقنینی، قضایی و مشارکتی، ضمن توجه به اسناد بین المللی، منطقه ای و قوانین داخلی کشورها در حوزه سایبری؛ جهت کاهش و پیشگیری از جرایم مربوط بهره جست.کلیدواژه ها
جرایم سایبری؛ سیاست جنایی؛ پیشگیری از جرم؛ قانونگذاری؛ فناوری اطلاعاتمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.