مرگ تدریجی تالاب پریشان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوسیستم های آبی داخلی ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERECOSYSTEM01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب صادق پناهی

دانشجوی زبان و ادبیات انگلیسی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، عضو انج

زهرا صادق پناهی

دانشجوی رشته مهندسی منابع طبیعی- شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشه

چکیده

تالاب ها موجودات زنده طبیعی و حیاتی ه ستند که باید برای تنوع عظیمی از جانوران و گیاهان که در این زیستگا ه های منحصر بفرد بقاء می یابند ، حفظ شوند . قدمتشان نزدیک به قدمت کر ه خاکی بوده و مأوای بخشی از غنی ترین تنوع زیستی روی زم ین می باشند . تالاب ها را می توان در سرتاسر کره زمین ، از استوا تا دشت های یخ زده ، یافت که به اندازه هر عضو دیگر طبیعت ، در سلامت و حفظ تعادل کره زمین نقش حیاتی دارند . آن ها همچنین جزو زیباترین نقاط زمین اند و نسل اندر نسل الهام بخش نقاشان ، مسافران ، شع را و عکاسان بوده اند . عجیب نیست تالاب ها میزبان جمع شگفت انگیزی از حیات وحش هستند : از مرغ ماهیخوار تا تمساح ، از حواصیل تا اسب آبی و انبوهی از حیات گیاهی کمیاب و مخلوقات آبی خارق العاده . تالاب ها اندازه های متنوعی دارند ، بزرگ یا کوچک ، شمال یا جنوب با این وج ود کارکرد آن ها کمابیش یکسان است : تامین غذا ، سوخت ، محل تفریح و اشتغال برای انسان ها ، پشت یبانی از تنوع عظیمی از حیات وحش که در صورت نبود تالاب منقرض م یشدند و حفاظت میلیون ها نفر از عواقب فاجعه بار سی لها ، طوفا نها و امواج دریا . در نها یت راه دومی وجود ندارد ، جهان بدون تالاب غیر قابل تصور است . بشر می تواند یا در هماهنگی با طبیعت زندگی کند و یا به تاراج زمین بپردازد . انتخاب با ماست ! ولیکن طبیعت نمی تواند بی تالاب باشد . در این مقاله سعی بر این است که با معرفی تالاب پریشان و تنوع زیستی آن ، بار دگر ارزش و اهمیت این اکوسیستم آبی ایران یادآوری گردد

کلیدواژه ها

تالاب ، پریشان ، تنوع زیستی ، پوشش گیاهی - جانوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.