چگونه توانستیم اختلالات رفتاری دانش آموز ی پ را از بین ببریم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حاجی زاده

کارشناسی ارشد، تحقیقات آموزشی، دانشگاه آزاد بندر لنگه اداره آموزش و پرورش شهرستان بندرعباس، آموزشگاه ابتدایی شهید تنیده

اصغر حاجی زاده شبانی

دانشجوی دکتری، برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد لامرد اداره آموزش و پرورش شهرستان بندرعباس، منطقه فین، آموزشگاه ابتدایی بلال

چکیده

جامعه آماری پژوهش ۴۵ نفر از دانش آموزان پایه ششم آموزشگاه دخترانه سید قطب بودند که از بین آنها "ی پ" به عنوان نمونه این پژوهش می باشد پس از اجرای راه حل ها با توجه به عملکرد رفتاری دانش آموز و مشاهده فعالیت ها مشکل رفتار غلط در وی مرتفع شد در این زمینه با روش فعالیت های عملی و کاربردی به صورت تمرینات رفتاری صحیح و تشویق به کارهای درست، از طرف مدرسه و درگیر کردن بیشتر اولیا دانش آموز در مسائل آموزشی و تربیتی موفق شدیم عملکرد رفتاری وی را بهبود بخشیم که این امر باعث تقویت اعتماد به نفس دانش آموز و دلگرمی و همگامی بیشتر اولیای دانش آموز با کلاس و آموزش شد. اختلالات رفتاری دانش آموزان، یکی از مسائلی است کهمعمولا معلمان به عنوان عامل بازدارنده از تحصیل با آن مواجه هستند. معلمان در برابر اختلالات رفتاری، به شکل های متفاوتی از خود عکس العمل نشان می دهند. برخی از معلمان آنان را به شدت سرکوب می کنند. بعضی از معلمان، در مقابل آنان کوتاه می آیند؛ بعضی دیگر آنان را به حال خود رها می کنند. اما واقعیت این است که در این حالت مشکل ادامه خواهد یافت و مشکلات دیگری نیز به دنبال خواهد آورد. به نظر می رسد راه منطقی این است که وقتی مشکلی در کلاس پیش می آید؛ بهتر است پس از شناسایی مشکل ، به صورت علمی مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آن راه حل هایی جهت رفع مشکل پیدا کرده و به صورت عملی آن مشکل رفع گردد.اقدام پژوهی حاضر پس از شناسایی و مطالعات انجام شده با هدف کاهش مشکل رفتاری یکی از دانش آموزان پایه ششم دبستان دخترانه سید قطب انجام شده است مدل پژوهش کیفی و رویکرد آن توصیفی تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات در این پژوهش از عملکرد دانش آموز در کلاس و محیط مدرسه، مصاحبه با اولیا، پرسشنامه معلم، چک لیست مشاهدات عینی و مستقیم بوده است که به صورت نمودار های فراوانی و جدول و عکس تحلیل شده اند. اینجانبان معصومه و اصغر حاجی زاده در اقدام پژوهی فوق راهکارهای چگونگی ایجادانگیزه و علاقه در کلاس درس و کاهش مشکلات رفتاری در دانش آموز کلاس ششم را مورد بررسی قرار داده ایم. امید است پژوهش مذکور بتواند در جهت پیشبرد اهداف آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

دانش آموز ششم، اختلالات رفتاری، اضطراب، اولیا دانش آموز، ترس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.