ویژگیها و مشکلات تالاب انزلی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوسیستم های آبی داخلی ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERECOSYSTEM01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا دریاپور

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

الهه شاکردرگاه

چکیده

تالاب انزلی مجموعه ای است از تالابهای طبیعی آب شیرین که توسط رودخانه های حوز ه آبریز خود همانند سیاه درویشان، هن دخاله، پسیخان تغذیه میشود . تالاب انزلی زیستگاه مناسبی برای تخمریزی و تکثیر ماهیان و نیز محل زمستانگذرانی و جوج ه آوری گونه های زیادی از پرندگان آبزی محسوب می شوند. گیاه نیPhragmites australis فراوانترین پوشش گیاهی منطقه را تشکیل میدهد . منطقه شک ار ممنوع سرخانگل جزیی از مجموعه تالاب انزلی می باشد که در بخش میانی آن واقع شده است عمده پوشش گیاهی آن را نی Phragmites australis ولویی (Typha sp.) تشکیل می دهد. این تالاب جزء تالابهای بین المللی کنوانسیون رامسر است . در سالیان اخیر تالاب انزلی تحت تاثیر عواملی چون تبدیل قسمتهایی از زمینهای تالاب به زمین های زراعی، ته نشینی رسوبات آبهای وارده و در نتیجه کاهش سطح تالاب و همچین رشد بی رویه گیاهان آبزی وغیر بومی همانند Azolla filiculodes قرار گرفته است. این تالاب در سال 1354 در فهرست تالابهای بین المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید . و همچنین سازمان بین المللی حیات پرندگان این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده است .منطقه حفاظت شده سیاه کشیم ، پناهگاه حیات وحش سلکه و منطقه شکار ممنوع سرخانکل در تالاب انزلی واقع شده اند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.