چگونه توانستم اختلال ومشکل املایی مرصاد (غ)رابرطرف کنم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عباس نسب سردره

کارشناسی ،مدیریت وبرنامه ریزی آموزشی،دانشگاه آزادواحدبندرعباس دانشگاه فرهنگیان،پردیس شهید بهشتی بندرعباس

احسان زارعی

دکترای تخصصی،برنامه ریزی درسی ،دانشگاه هرمزگان( بندرعباس) دانشگاه فرهنگیان،پردیس شهید بهشتی بندرعباس

چکیده

نوشتن ، ازجمله مهارت هایی هست که افراد درمدرسه آن را می آموزندمشکلات افراد در نوشتن ، برجنبه های دیگر زندگی آنان تاثیر می گذارد.این پژوهش به منظور بررسی مشکل املایی یکی از دانش آموزان کلاس اول ابتدایی به نام مرصاد(غ )می باشد.با بررسی علل و علایم ضعف در مرصادمتوجه شدم مشکل اوناشی ازضعف در حافطه دیداری وتا حدودی بی دقتی می باشد.تصمیم گرفتم مشکل املایی اورا برطرف کنم. برای بررسی های بیشتر و رسیدن به نتایج مطلوب به اینترنت و کتاب اختلالات دکتر تبریزی مراجعه کردم و جهت گرد آوری داده ها و اطلاعات از مصاحبه و مشاهده مستقیم (روزهای حضوردرکلاس درس) جهت حل مشکل موجود استفاده کردم .راه حل هایی را با توجه به شرایط دانش آموزم در نظر گرفتم این راهکارها شامل :کارت حروف دادن ، تکلیف برای پیدا کردن حروف ، املای ذهنی ، املای پر کردنی ، بگرد و پیدا کن ، جور کردن تصاویربا کلمات ، تشخیص صداهای مختلف بود . هدف من از ارایه این راهکارها آموزش بهتر کلمات و حروف با بهره گیری ازوسایل آموزشی و بازی ها به منظور ایجاد علاقه در دانش آموزان بود.نتیجه ارزیابی نشان می دهد نمونه تمرین های ذکرشده برای تمیز دیداری و شنیداری دانش آموزان پایه اول موثراست. وبا این روش ها می توان دانش آموزانی را که دچار این اختلال هستند یاری کرد تا در امر تحصیل خود موفق باشند.خوشبختانه با اجرای این راهکارها متوجه شدم وضعیت املایی مرصاد تقریبا بهتر شده است و با بهبود وضعیت درسی ،خود باوری هم در او تقویت شده است.لازم به ذکر است این پژوهش تقریبا در دوماه و زمانی که آموزش حضوری برای پایه های اول و دوم ابتدایی اعلام شد انجام گرفته است ولی نتیجه آن چشمگیر بود.

کلیدواژه ها

مشکل املایی تمرین های موثر حافظه و تمیز دیداری و شنیداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.