چگونه توانستم علائم کم رویی دانش آموزم زینب را کاهش دهم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالیه خاکساری تجدانو

آموزش ابتدایی

چکیده

خجالتی بودن یا کم رویی ممکن است بخشی از شخصیت کلی یک دانش آموز بوده، یا پاسخ خاص موقعیتی، به یک عامل استرس زای مخصوص باشد ، همچنین کمرویی یک توجه غیرعادی و مضطربانه دریک موقعیت اجتماعی است که در نتیجه آن فرد دچار نوعی تنش روانی - عضلانی شده ، شرایط عاطفی و شناختی اش متاثر می گردد و زمینه بروز رفتارهای خام و نسنجیده و رفتارهای نامناسب در وی فراهم می شود . کمرویی کودکان یک ویژگی شخصیتی است که معمولا به دلیل کمبود اعتماد به نفس رخ میدهد. در واقع مشخصه اصلی این کودکان محدود شدن دامنه تعاملات اجتماعی است و کودک در محیطهای مختلف دچار مشکلات گوناگونی میشود . در این مقاله به بررسی علائم ، علل و راهکارهای دانش آموزان منوجانی که معمولا به عنوان بچه های خجالتی ) فاقد اعتماد به نفس و نگران از نظر اجتماعی ( یا کم رو ) کسانی که حاضر جواب نیستند یا تمایلی به برقراری ارتباط ندارند( شناخته می شوند می پردازیم. موقعیتی که این دانش آموزان در آن قرار دارند ممکن است در آینده به علایم دیگری مانند : عدم اعتماد به نفس در ورود به موقعیت های اجتماعی و ناراحتی و سرباز زدن از ظاهر شدن در حضور در جمع دیگران، بیانجامد . حقیقتا غفلت در رفع این مشکل دانش آموزان و بی توجهی به این مشکل ، خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد و باعث مشکلات و مصائبی خواهد شد که در بررسی آن ها باز به همین نقطه آغاز ، یعنی دوران حساس حیات کودکی بر می گردیم . از این رو سرمایه گذاری و برنامه ریزی در این زمینه از حساس ترین و مهم ترین وظایف مسئولان جامعه است و باید از اولویت ویژه ای برخوردار باشد. هم چنین مدرسه به عنوان اولین جایگاه رسمی تجربه ی اجتماعی کودکان ، می تواند نقش تعیین کننده ای در تقویت و یا پرورش مهارت های اجتماعی داشته باشد . متاسفانه در بسیاری از موارد کم رویی دانش آموزان در محیط مدرسه و کلاس درس تقویت می شود. در تحقیق حاضر هدف آشنایی با علائم ، علل و راهکارهای ))کم رویی(( و ابعاد مختلف آن در محیط های فردی، اجتماعی خانواده و مدرسه می باشد . هم چنین سعی بر این است تا با ارائه راهکارهایی برای والدین جهت رفع کم رویی به این کودکان کمک کنیم . روش این مقاله از نوع پدیدار شناسی می باشد . با آموزش نحوه ابراز وجود و نظر خود، اعتماد به نفس دانش آموز افزایش یافته و جسورتر می شوند و به شرط همراهی و کمک والدین این احساس در دانش آموز به حداقل خواهد رسید.

کلیدواژه ها

کم رویی ، خجالت ، دانش آموز ، جامعه ، معلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.