بررسی زیست محیطی باطله های معدنی و صنایع مرتبط استان قزوین با هدف مدیریت باطله و بازیابی مواد با ارزش

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA01_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان احمدی

هیات علمی گروه مهندسی معدن، فرآوری مواد معدنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

مصطفی دودانگه

دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، گروه مهندسی معدن، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

چکیده

در این مقاله، ضمن بررسی مسایل زیست محیطی مراحل استخراج زیرزمینی و روباز مواد معدنی، آلودگی زیست محیطی واحدهای معدنی و صنایع مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجا که هدف اصلی تحقیق، شناسایی مشکلات زیست محیطی معادن، کارخانجات فرآوری و صنایع مصرف کننده مواد معدنی استان قزوین و ارائه راهکارهای پیشنهادی بوده است، لذا بیش از ۴۰ مورد از واحدهای مذکور مورد بازدید میدانی و نمونهبرداری جهت انجام مطالعات شناسایی باطله های تولیدی قرار گرفتند. بر اساس اطلاعات بدست آمده، میانگین عمر انباشت باطله ها بیش از ۱۱ سال میباشد. همچنین مجموع تناژ تجمعی باطله ها (معادن و صنایع معدنی وابسته) بیش از ۲۵۵۰۰۰۰ تن (دو میلیون و پانصد و پنجاه هزار تن) بدست آمد. با توجه به اینکه فرآیند تشکیل زهاب اسیدی از همان ابتدای تشکیل دپو اتفاق میافتد، لذا با توجه به عمر ۱۱ ساله دپوهایمورد مطالعه استان، قطعا این موارد مشکل ساز بوده و در آینده، واحدهای دارای کانی سولفیدی با معضلات بیشتر محیط زیستی مواجه میشوند. معادن مس با وجود مقادیر بالای حد مجاز مس، سرب و روی در باطله خود و معادن سرب و روی با وجود فلزاتی نظیر سرب، روی، مس و کادمیوم، دارای بالاترین میزان آلودگی خاک به فلزات سمی میباشند. در ادامه با توجه به مشکلات موجود، راهکارهای زیست محیطی مربوط به پسماندها که عمدتا شامل کنترل به وسیله دفن یا احداث سد باطله و بازیابی فلزات است؛ ارائه شد.

کلیدواژه ها

پسماندهای معادن و صنایع معدنی استان قزوین، کنترل پسماند، سد باطله، بازیابی فلزات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.