پایش جمعیت های مگس میوه زیتون Bactrocera oleae(Rossi) (Diptera.: Tephritidae)، در ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
- کد COI اختصاصی: GMBTUMA01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 406
نویسندگان
استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران .
دانشیار، گروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، کرج، ایران
کارشناس ارشد، مدیریت جهاد کشاورزی، شهرستان ساری، ایران
چکیده
مگس Bactrocera oleae (Rossi) حشره آفت اصلی میوه زیتون به شمار می رود. مانند اکثر گونه های مگسهای میوه، این آفت دارای اهمیت اقتصادی زیادی است. این مهمترین حشره آفت میوه زیتون به طور شگفت آوری تا مرداد ۱۳۸۳، از ایران گزارش نشده بود و یک آفت قرنطینه به شمار می رفته است. در این پژوهش، به منظور بررسی تنوع ریخت شناختی، جمعیتهای جغرافیایی مگس میوه زیتون از ۸ منطقه ایران جمع آوری شدند. ۱۴ لندمارک روی بال انتخاب شد و شکل بال با استفاده از روش ریخت سنجی هندسی مقایسه شد. پس از محاسبه پارشیال وارپ )Partial warps( به عنوان متغیر، تجزیه و تحلیلهای آماری شامل تجزیه واریانس چندمتغیره روی آنها انجام شد. ارتباط میان جمعیت های جغرافیایی با تجزیه و تحلیل خوشه ای (UPGMA) مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه بین جمعیتها ی جغرافیایی مختلف، وجود اختلاف معنیدار در شکل بال را نشان داد.کلیدواژه ها
Bactrocera oleae، ریخت سنجی هندسی، جمعیتهای جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.