تحلیل حادثه انفجار بندر بیروت از منظر مدیریت بحران و فرماندهی و کنترل موادخطرناک و امکان سنجی تهدیدات مشابه در انبارهای نفت تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران
  • کد COI اختصاصی: CCCI12_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین کشاورز

دکتری تخصصی مهندسی انرژی هسته ای- مسئول کمیته تدوین آئین نامه کشوری مواد خطرناک و رئیس اداره پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران

ساحل ذبیح پور

کارشناسی ارشد مهندسی هسته ای عضو کمیته تدوین آئین نامه مواد خطرناک قانون مدیریت بحران کشور

شیما آقایی

دکتری تخصصی مایکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تربیت مدرس، عضو کمیته تدوین آئین نامه مواد خطرناک قانون مدیریت بحران کشور

چکیده

بندر بیروت، مهم ترین مرکز بازرگان ی و اقتصادی جهان عرب بوده و منطق های ۱۲۰ هکتاری با پوشش آب ۱۰۰ هکتار از دریا می باشد. ۱۲ انبار کالا و یک سیلوی غلات با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن نیز در این بندرگاه جای داشته است. انفجار بندرگاه ساعت ۱۸:۰۸ چهاردهم مرداد ۹۹ و در شمال بندر رخ داده و موج ناشی از انفجار ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم باعث وارد شدن خسارات گسترده به ساختمان های اطراف محل انفجار در منطقه اشرفیه شد. این حادثه که توسط متخصصین قدرتمندترین انفجار غیر هسته ای تاریخ ارزیابی شده، باعث کشته شدن ۲۲۰ نفر ، زخمی شدن حدود ۷۰۰۰۰ نفر و مفقود شدن بیش از ۱۱۰ نفر و بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر بیخانمان شد. در این مقاله به تحلیل علل رخداد انفجار نیترات آمونیوم از ابعاد مختلف و درس آموزی از حوادث مشابه جهانی و در نهایت امکان سنجی بروز تهدیدات مشابه در انبارهای نفت شهر تهران با رویکرد فرماندهی و کنترل می پردازیم.

کلیدواژه ها

انفجار، بندربیروت، نیترات آمونیوم، لبنان، مواد خطرناک، مواد اکسید کننده، هزمت، انبار نفت،پدافند غیرعامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.