تحلیل بکارگیری اینترنت اشیاء در صحنه نبرد (موانع و الزامات)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران
  • کد COI اختصاصی: CCCI12_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد جهانباز

کارشناس ارشد مهندسی صنایع- سیستم، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی دافوس آجا

چکیده

با رشد و توسعه کاربرد اینترنت اشیاء در بخش های تجاری، امید به ظهور فن آوری های متنوع جدید مانند برنامه های کاربردی مبتنی بر داده ها، سیستم های انعطاف پذیر هوشمند و اتوماسیون مطلوب، در هر محیطی وجود دارد. یک سوال مهم تحقیق این است که آیا می توان مفاهیم معاصر اینترنت اشیاء را در محیط صحنه نبرد نظامی نیز بکار برد و میتوان فوایدی شبیه به آن چه که در صنعت وجود دارد را برای این محیط تحقق بخشید. محیط های نظامی، به خصوص موارد وابسته به ارتباطات تاکتیکی، بسیار چالش برانگیزتر از محیط های تجاری هستند. بنابراین ممکن است تعدادی از معماریهاو تکنولوژی ها در حوزه اینترنت اشیاء تجاری را نتوان به حوزه نظامی و حوزه های دیگری که به تحقیقات بیشتری برای امکان توسعه و کاربرد موثر نیاز دارند، تعمیم داد. مقاله حاضر به بررسی این موضوع پرداخته و فعالیت های عملیاتی نظامی بالقوه که می توانند از میان فناوری های اینترنت اشیاء تجاری شامل لجستیک، سنجش یا نظارت و آگاهی وضعیتی سودمند باشند، تشریح می گردند. علاوه بر این، این مقاله می تواند گامی در ترسیم نقشه راه تحقیقات آینده که برای نفوذ اینترنت اشیاء و بکارگیری آن در محیط صحنه نبرد تاکتیکی لازم است، باشد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، صحنه نبرد، سنجش حسگرها، شبکه های تاکتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.