کنتر ل مشاهده پذیری شبکه انتقال برق خوزستان درصورت وقوع حملات سایبری به تجهیزات هوشمند خطوط انتقال
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران
- کد COI اختصاصی: CCCI12_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 588
نویسندگان
شرکت توزیع نیروی برق خوزستان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
شرکت توزیع نیروی برق خوزستان
چکیده
در کنار سیستم اسکادا، سیستم دیگری به نام سیستم پایش گسترده WAMS مطرح می شود که هدف آن جبران کاستی های موجود در سیستم اسکادا می باشد. سیستم پایش و کنترل گسترده با انجام دادن پیش بینی مطمئن امنیت سیستم اعمال هماهنگ شده بهینه، قادر به کاهش اغتشاشات بزرگ سیستم و یا حذف آنها می باشد. ارزیابی نقاط ضعف WAMS براساس کارکردهای واقعی و خطراتی که متوجه آن می شود از اهمیت زیادی در امنیت کلی شبکه برق برخوردار می باشد. سیستم هوشمند برق با انواع مختلف دسترسی های مخرب غیرمجاز، یعنی با حملات سایبری مواجه می باشد. تصویری که سیستماسکادا از حالت شبکه ارائه می نماید، یک تصویر ایستا می باشد و به دلیل خطای اندازه گیری و عدم همزمانی در اندازه گیریها، تفاوت این تصویر با شرایط واقعی شبکه اجتناب ناپذیر است. در حالیکه در WAMS با استفاده از دستگاه های PMU تصویر پیوسته ای از حالت شبکه را فراهم می کند. بهینه سازی تعداد و مکان PMU ها با توجه به قیمت بالای آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معمولا مکانیابی بهینه PMU ها با استفاده ازحداقل تعداد این واحدها به منظور مشاهده پذیری کامل سیستم مورد بررسی قرار می گیرد. در این مقاله به مکانیابی PMU ها خصوصا در صورت وقوع حملات سایبری به سیستم های ارتباطی و تجهیزات مخابراتی خطوط آسیب پذیر در شبکه انتقال برق می پردازد و حداقل تعداد PMU در سیستم قدرت در این وضعیت محاسبه می شود. نتایج شبیه سازی با استفاده از نرمافزار MATLAB بر روی شبکه ۴۰۰ کیلوولت استان خوزستان و با فرض حملات سایبری به خطوط ارتباطی آسیب پذیر انجام شده و مشاهده پذیری شبکه مورد بحث قرار گرفته استکلیدواژه ها
امنیت سایبری، شبکه هوشمند، حملات سایبری، مشاهده پذیریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.