کاربردهای نانو ذره کربن نیترید گرافیتی در جداسازی فلزات سنگین از پساپ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس علوم و فناوری های شیمی کاربردی: نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: GECCONF05_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عزیز باباپور

دانشیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

هادی بشرنواز

پسا دکتری، شیمی فیزیک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

امروزه آلودگی محیط زیست به یکی از مهم ترین بحث های علمی دنیا تبدیل شده است. فلزات سنگین به دلیل دخالت انسانی و با ورود پساب های صنعتی به طبیعت، افزایشی بی رویه یافته اند و جداسازی و حذف آنها از محیط زیست به علت آسیب هایی که به همراه دارند بسیار مهم است. یکی از روش های کاربردی برای حذف و جداسازی این آلاینده ها از پساب استفاده از مواد ثانویه در یکی از فرآیندهای متناسب با جداسازی فلزات سنگین مانند ته نشین سازی شیمیایی یا جذب سطحی است. کربن نیترید گرافیتی g-C۳N۴ یک نیمه رسانای پلیمری با پایداری شیمیایی و حرارتی بالا، درجه چگالش بالا، سمیت کم و سنتز آسان است که با پیش سازهایی مانند ملامین، سیانامید، دی سیانامید، اوره و تیواوره از طریق پلیمریزاسیون یک مرحله ای سنتز می شود. روش های زیادی برای افزایش میزان جداسازی آلاینده های فلزی به وسیله اصلاح g-C۳N۴ نسبت به نمونه خالص به کار گرفته شده است، اما هنوز برای رسیدن به حداکثر میزان جذب چالش هایی مانند راندمان ظرفیت حذف پایین، پایداری کم، وابستگی به کاتالیزورهای فلزی نجیب و کاهش توانایی اکسایش به دلیل کاهش فاصله پیوندی حل نشده است. برای اصلاح شیمیایی g-C۳N۴ با هدف افزایش میزان حذف فلز از پساب روش های اصلاحی بسیاری از جمله آلاییدن اتم ثانویه doping ، پوشش دهی مواد مغناطیسی و کامپوزیت سازی صورت گرفته است. در این بررسی سعی شده است که تحولات، در زمینه جداسازی فلزات سنگین به وسیله g-C۳N۴ و اصلاحات صورت گرفته برروی آن برای بهبود عملکرد فرآیند جداسازی فلزات سنگین پوشش داده شود

کلیدواژه ها

کربن نیترید گرافیتی، فلز سنگین، پساب، جداسازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.