تحلیل شاخص های موثر بر مدیریت شهرهای پایدار در کلانشهر مشهد
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 2، شماره: 20
- کد COI اختصاصی: JR_PAYA-2-20_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 239
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانشجوی کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
شهری در حوزه مدیریت شهرهای پایدار در سال های اخیر بخاطر عدم تفکر سیستمی مناسب و باعث بروز ناکارآمدی شهری در تحلیل نابرابری و عدم توازن افق دید بین پراکنش منابع و شاخصهای توسعه شهرهای پایدار روبه رو شده است. و هدف از پژوهش حاضر تحلیل شاخص های موثر بر مدیریت شهرهای پایدار در کلان شهر مشهد است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی است و جمع آوری داده ها ابتدا از روش میدانی- کتابخانه ای و اکتشافی بوده، شاخص های لازم جمع آوری گردید و از روش توصیفی- تحلیلی شاخص ها شناسایی شدند. و تعداد نمونه ۵۰ نفر از کارشناسان و متخصصان حوزه برنمه ریزی شهری درنظر گرفته شد و برای جمع آوری داده ها با استفاده از سنجش روایی پرسشنامه آزمون شد و ضریب آلفا کرونباخ همه متغیرها ۰/۷۸ بین ۰/۹۷۶ است که نشان از روایی بالا است و از آزمون آماره تی تک نمونه ای و روش تحلیل عاملی فاکتور آنالیز استفاده شد. و با استفاده از ۶ ابعاد اصلی (اقتصادی، منابع و انرژی، اجتماعی و فرهنگی، زیست محیطی، عدالت اجتماعی قانون و سیاستگذاری) و شامل ۲۰ متغیر انتخاب گردید. لذا نتایج تحقیق نشان می دهد که میانگین به دست آمده ۳/۸۴ درصد است و در تحلیل آزمون تی تک نمونه ای حاکی از عدم وجود تفاوت معناداری بین میانگین ابعاد پژوهش می باشد. و بر اساس تحلیل عاملی میزان آزمون کرویت بارتلت مقدار آماره ۰/۶۱۷ است که نشان دهنده معناداری آزمون است ولی بین مقادیر اشتراک تفاوت هایی ملاحظه می شود و مقدار اشتراک مربوط به بعد منابع و انرژی شاخص (به کارگیری ارزش های بومی در تحقیق شهرهای پایدار) برابر ۰/۵۰۲ درصد است و برای بعد قانون و سیاستگذاری ۰/۹۰۲ درصد است. و مجموع مقادیر عامل های استخراج شده بعد از چرخش را به دست می آوریم عامل ها به ترتیب از اول تا ششم در مجموع ۷۴/۶ درصد از واریانس در بردارند و سهم شاخص ها در عامل ها بعد از پرخش نشان از همبستگی بالا معناداری است.کلیدواژه ها
شاخص ها، مدیریت شهرهای پایدارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.