بررسی مولفه های توسعه در بخش کشاورزی (مطالعه موردی: استان فارس)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم کاربردی در مهندسی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SASE-5-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا قره خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران

فرحناز مشایخ

استادیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران

شهرام حافظ

استادیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران

چکیده

بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد. دستیابی به امنیت غذایی، کسب درآمدهای ارزی و استقلال سیاسی و اقتصادی از عمده ترین ضرورت های توجه به بخش کشاورزی است. بر این اساس از سال ۱۹۸۰ موضوع توسعه کشاورزی پایدار مورد توجه قرار گرفت. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه های توسعه در بخش کشاورزی بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است. از لحاظ چگونگی گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی (غیر آزمایشی) و از شاخه مطالعات میدانی محسوب می شود که با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسنادی مورد بررسی قرار گرفته است. روش اجرای پژوهش پیمایشی و جامعه آماری این پژوهش شامل دریافت کنندگان تسهیلات و اعتبارات مالی در سال ۱۳۹۶ با جمع مبالغ تسهیلات دریافتی حداقل ۱۵۰ میلیون ریال از شش صندوق غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاروزی، فعال در استان فارس می باشد. گزینش جامعه آماری به روش تمام شمارش یا سرشماری می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی محتوایی توسط خبرگان تائید شد. عدد آلفای کرونباخ بدست آمده در مجموع برابر با ۰/۸۱ و به معنای تائید پایایی پرسشنامه می باشد. پس از بررسی و تحلیل یافته های تحقیق و ارائه نتایج، پیشنهاداتی در این رابطه ارائه گردید.

کلیدواژه ها

اعتبارات، صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی، توسعه کشاورزی استان فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.