مطالعه تطبیقی المان های پوسترهای جنگ تحمیلی در ایران و جنگ جهانی دوم در لهستان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پژوهش در هنر و علوم انسانی، دوره: 4، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_RAH-4-8_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 297
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده
؛"جنگ" واژه نام آشنایی است که جهان، صورت های مختلفی از آنرا به خود دیده و در دوران های مختلف با واکنش هایمتفاوتی از انسان ها مواجه گردیده است. درتمام طول تاریخ همواره به علل مختلف سرزمین هایی مورد یورش و تهاجمدشمن قرارگرفته اند که سرزمین ما ایران در دوران جنگ تحمیلی و همچنین کشور لهستان در دوران جنگ جهانی دوم ازاین قاعده مستثنی نبوده اند. در چنین مقاطع حساسی نقش هنرهای تجسمی که نه تنها با ایجاد اهداف زیبایی شناسانهبلکه با ایجاد و گسترش فرهنگ مقاومت توسط هنرمندان به منثه ظهور در می آید، هنر طراحی پوستر است. آنچه کهبرای ما حائز اهمیت است این سوال است که آیا کشورهای ایران و لهستان با سابقه مشابه جنگ در دو مقطع مختلف وباتوجه به تعاملات فرهنگی که از دیرباز داشته اند، آیا در زمینه طراحی پوستر بر یکدیگر اثرگذار بودهاند یا خیر؟ در پژوهشحاضر که به روش کتابخانه ای و توصیفی-تحلیلی انجامگرفته، سعی شده تا پس از گزینش نمونه هایی از پوسترهای دفاعمقدس در ایران و جنگ جهانی دوم در لهستان، نقش فرهنگ و هنر بومی را در طراحی پوسترهای دو کشور در دوفرهنگ متفاوت ولی موضوع مشترک "جنگ" مورد بررسی قراردهد. در پایان به این نتیجه می رسیم که طراحان پوستردر هر کشور از عناصر بصری، نوشتاری و گفتاری استفاده می کنند که ریشه در فرهنگ، تمدن، آداب و سنن، باورها واعتقادات ملت آن کشور دارد. زمینه های اجتماعی در طراحی پوستر نقش حیاتی داشته و فرهنگ بصری عاملی است کهسبب ایجاد هویت در پوسترهای این کشورها شده است.کلیدواژه ها
طراحی پوستر، جنگ، ایران، لهستانمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.