بررسی و نقد صلح کل در ادبیات عرفانی با مطالعه تطبیقی در سیره و اندیشه امیرمومنان علی (ع)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پژوهش در هنر و علوم انسانی، دوره: 4، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_RAH-4-8_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 227
نویسندگان
دانش آموخته حوزه علمیه قم، رشته فقه و اصول
چکیده
< p> در این مقاله بر آن هستیم که به بررسی و نقد صلح کل در ادبیات عرفانی با مطالعه تطبیقی در سیره و اندیشه امیرالمومنین علی (ع) بپردازیم. ناگفته پیداست که امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه با توجه به جایگاه والای انسان ها اصالت را به صلح داده است، و جنگ را امری عرضی و فرعی دانسته است که با پایبندی به چارچوب اخلاقی و انسانی صدماتناشی از جنگ به حداقل می رسد. در اسلام تاکید بر این اصل است که هرآنچه را برای خود می پسندید برای دیگران نیز بپسندید. طبق بررسی های به عمل آمده در هیچ نبردی نیز امیرالمومنین (ع) خواستار اولیه ای نبرد نبوده است، در واقع ایشان بیش از هرکسی از صلح کل و مصالحه استقبال کرده اند. اما صلح و دوستی از اصول اولیه تصوف وعرفان نیز استو از پایه های مهم ادبیات عرفانی محسوب می شود. در دوره های ابتدایی عرفان و در میان فرقه های ابتدایی این اصل کمتر وجود دارد اما در سده های بعدی در تصوف عاشقانه این اندیشه بیشتر آشکار است. بنابراین طبق گزارش ارائه شده،بر آن هستیم که به روش کتابخانه ای و کیفی به بررسی صلح کل در ادبیات عرفانی و آراء امیرالمومنین (ع) بپردازیم.< /p>کلیدواژه ها
امیرالمومنین (ع) ادبیات عرفانی، صلح کل، تسامحمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.