تشخیص نفوذ و ارتقا امنیت در شبکه صدا و سیمای مرکز بوشهر با استفاده از PCA و طبقه بندی ترکیبی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه کهربا، دوره: 7، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_KHRBA-7-29_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جوکار

دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیر دولتی لیان بوشهر، بوشهر، ایران

موسی مجرد

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروز آباد، ایران- باشگاه پژوهشگران جوان، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزآباد، ایران

حسن ارفعی نیا

مربی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیردولتی لیان بوشهر، بوشهر، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت پرداختن به میزان اثربخشی برنامه های صدا و سیما و نیز لزوم اعتمادسازی به آن، بحث حملات سایبری و نفوذ آن چندان مورد توجه قرار نگرفته است. همین امر امنیت شبکه های وابسته به این سیستم ها را با چالشی بزرگ روبرو کرده است. این در حالی است که سرعت بالای توسعه فن آوری، اهمیت توجه به مسئله تشخیص نفوذ در این حوزه را دوچندان کرده است. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی ویژگی های موثر در شبکه های وابسته به صدا و سیمای مرکز بوشهر است که در آن پژوهشگر به دنبال چگونگی مدل سازی داده ها جهت تشخیص حملات سایبری و ورودهای غیرمجاز است. در این تحقیق تشخیص نفوذ و ارتقاء امنیت در شبکه صدا و سیمای مرکز بوشهر با استفاده از الگوریتم PCA و یک روش طبقه بندی ترکیبی انجام شده است. در اینجا الگوریتم PCA برای کار انتخاب ویژگی های موثر و روش طبقه بندی ترکیبی برای کار مدل سازی داده ها و تشخیص نفوذ استفاده می شود. دلیل استفاده از مدل طبقه بندی ترکیبی توانایی بیشتر آن در پیش بینی داده ها و مدل سازی الگوهای پیچیده تر است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و به روش توصیفی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق رکوردهای ثبت شده از شبکه صدا و سیمای مرکز بوشهر است که از طریق گزارش گیری از داده های ورودی شبکه استخراج شده است. علاوه بر این، نتایج شبیه سازی نشان می دهد که روش پیشنهادی با دقت میانگین ۹۷.۶۴% روی مجموعه داده NSL-KDD عملکرد مناسبی را در تشخیص نفوذ و ارتقاء امنیت فراهم می کند.

کلیدواژه ها

تشخیص نفوذ، ارتقای امنیت، شبکه صدا و سیمای مرکز بوشهر، الگوریتم PCA، طبقه بندی ترکیبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.