تاثیر تامین مالی از محل افزایش سرمایه بر حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقد شرکت ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSA-3-3_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین رضایی

دانشیارحسایداری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشکده حسایداری و مدیریت

لیلا هاشمی

کارشناس ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی تاکستان، دانشکده مدیریت حسابداری

چکیده

اهداف اصلی این پژوهش تبیین نظری و تئوریک مبانی تامین مالی و چگونگی ارتباط آن با حساسیت صورت جریان وجه نقدیک سال پیش رو و آتی، بررسی عوامل موثر بر حساسیت صورت جریان وجه نقد، بررسی تاثیرات تامین مالی از محل افزایشسرمایه بر حساسیت صورت جریان وجه نقد در صنایع مختلف بورس اوراق بهادار، بررسی روشهای معمول تامین مالی بهتفکیک صنایع مختلف بورس اوراق بهادار، تبیین رابطه آثار تامین مالی شرکت ها و حساسیت صورت جریان وجه نقد یکسالپیش رو بود. روش مورد نظر برای انجام این پژوهش علی و از نوع پس رویدادی، در حوزه تحقیقات اثباتی حسابداری و مبتنیبر اطلاعات واقعی بود. روش آماری پژوهش همبستگی مقطعی بود و اطلاعات واقعی شرکت ها به صورت تلفیقی و به وسیلهالگوی رگرسیون چندگانه مورد بررسی قرار گرفت. روش گردآوری اطلاعات بدین گونه بود که اطلاعات لازم از مقالات وتحقیقات داخلی و به خصوص خارجی و منابع اینترنتی استفاده شد. همچنین از اطلاعات مربوط به متغیرهای تحقیق ازاطلاعات موجود در کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار و اسناد و گزارشات مالی شرکت های بورسی، اطلاعات و داده های نرمافزار حسابداری "تدبیر پرداز" و "ره آورد نوین" و اطلاعات سایت www.Rdis.ir و Codal.ir استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که از سال ۸۴ تا ۹۳ در بورس اوراق بهادار تهران فعالیتداشته اند، بود. از این پژوهش نتیجه گرفته شد که با توجه به فرضیه اول پژوهش؛ افزایش سرمایه از محل آورده نقدی ومطالبات بر حساسیت سرمایه گذاری جریان های نقدی تاثیر معنادار داشت. با توجه به فرضیه دوم پژوهش؛ افزایش سرمایه ازمحل سود انباشته و اندوخته ها بر حساسیت سرمایه گذاری جریان های نقدی تاثیر معنادار داشت. با توجه به فرضیه سومپژوهش؛ محل تامین مالی افزایش سرمایه بر حساسیت سرمایه گذاری جریان های نقدی تاثیر متفاوت و معنادار داشت.

کلیدواژه ها

مخارج سرمایه ای، حساسیت سرمایه گذاری جریان نقدی، محدودیت های مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.