آداب تعامل مثبت جامعه با سال مندان براساس آموزه های قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های نوین در آموزه های قرآن و سنت، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMRTQ-2-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عباس پور

کارشناس ارشد دانشکده علوم و فنون قرآن تهران

طاهره سادات طباطبایی امین

استادیار دانشکده علوم و فنون قرآن تهران

چکیده

از هنجارهای مثبت اجتماعی که نزد همه جوامع پسندیده است، تعامل مثبت با دیگران به ویژه با سالمندان است. مکتب اسلام بر تعظیم و تکریم به سالمندان تاکید فراوان دارد، زیرا بدین وسیله افراد به تکامل فردی و اجتماعی دست می یابند. از آنجا که رشد روزافزون افراد سالمند در جهان و توجه به مسئله پیری و تعامل با سالمند درحال تبدیل شدن به یکی از مسائل مهم جوامع بشری شده است، و با توجه به برجسته بودن موضوع سالمندی در غالب کشورها از جمله ایران و ضرورت ها و الزامات آ«، بررسی آموزه های دینی در باب تعامل عموم مردم با سالمندان شاید بتواند راهگشای برخی از مسائل مربوط به این موضوع باشد. راهبردها و مصادیقی در منابع اسلامی برای تعامل و ارتباط صحیح با لاسمندان مطرح شده است. از جمله، کسب معالم دینی از سالمند، بردباری در مقابل خواسته های سالمند، گوش سپردن به سخنان سالمند، احترام نگه داشتن در امر آموزش، جا گشودن در مجلس، مقدم داشتن سالمند در سخن گفتن، عدم موضع گیری در برابر سالمند، پیشی نگرفتن از سالمند و ...

کلیدواژه ها

قرآن، حدث، ارتباط اجتماعی، سالمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.