راهکارهای حفاظت از ریف های مرجانی خلیج فارس

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPERSIANGOLF01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه فکراندیش

هیات علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهروعضو باشگاه پژوهش

راضیه رافعی

دانش آموخته شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

اعظم رافعی

دانش آموخته ادبیات و زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

خلیجفارس به دلیل قرار گرفتن در عرض های زیر استوایی، محیط زیست کاملاً خاصی دارد و به دلیل ارتباط با اقیانوس هند، زیست بوم آن تا حدی شبیه این منطقه م ی باشد و به علت داشتن اکوسیستم های مرجانی و ماهی های خاص آن، جزء مناطق مرجانی جهان محسوب می شود.امروزه بنا به دلا یل متعدد ی ر یف های مرجانی خلیج فارس در معرض نابودی قرار گرفته است طبق گزارشاتIUCN تهدیدات اصلی برای ریفهای مرجانی شامل سفیدشدگی و بیماری هایی است که با افزایش دمای دریا مرتبط هستند . علاوه بر آن خطرات دیگری که ریفها را تهدید می کند عبارت است از: گسترش ساحل سازی، استخراج مرجان ها، رسوب گذاری و آلودگی . کنترل ، نظارت و احیای ریفهای مرجانی، همگی برای حفاظت از مرجان ها ضروری هستند . اجرای طرح مناطق حفاظت شده دریایی، سامان بخشی به شیوه های دف ع پساب های خانگی، صنعتی و کشاورزی در بنادر و سواحل آبسنگی، جلوگیری از صید بی رویه، جلوگیری از عبور نفتکشها و شناورها در مناطق آبسنگی و کاهش ورود گازهای گلخانه ای به اتمسفر و در نتیجه جلوگیری از افزایش دمای سطح زمین و آبها مهم ترین راهکارها جهت حفظ این منابع ارزشمند می باشد

کلیدواژه ها

ریف های مرجانیIUCN مناطق حفاظت شده دریایی، دفع پساب ، صید بیرویه، گازهای گلخانهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.