واکاوی آثار مکتوب میرزا ابوالقاسم اردوبادی(۱۲۷۴ – ۱۳۳۳ ق) فقیه و قرآن پژوه: پیشنهادهای پژوهش محور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه سفینه، دوره: 17، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_SAFINE-17-65_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین طالعی

گروه قرآن وحدیث

مهرداد عباسی

گروه علوم قرآن و حدیث،

سید محمدعلی ایازی

گروه علوم قرآن و حدیث،

چکیده

میرزا ابوالقاسم اردوبادی از عالمان جامع الاطراف در نیمه اول قرن چهاردهم است که در اردوباد زاده شد و در تبریز و نجف دانش آموخت. از او در زمینه هایی مانند قرآن پژوهی، کلام، فقه و اصول نزدیک به پنجاه کتاب و رساله مفید برجای مانده که بیشتر این آثار، چاپ و منتشر نشده اند.  از کتاب های مفصلی مانند «سبیل الرشاد» در فقه استدلالی تا رساله های مختصر در فقه و نیز کتاب های متنوعی در حریم دفاع از دین مانند شهاب مبین و الشهب الثاقبه ، در میان این آثار دیده می شود. این تحقیق از نوع توصیفی بوده و به روش کتابخانه ای انجام شده است. بر اساس این تحقیق ۶۲ درصد از آثار ایشان به زبان عربی، ۳۵ درصد به فارسی و ۳ درصد به زبان ترکی است. از نظر موضوع، فقه با ۴۱ درصد بیشترین فراوانی و موضوعات قرآن، منطق و متفرقه با فراوانی های کمتر از ۱۰درصد، کمترین عناوین را به خود اختصاص داده اند. به لحاظ حجم تنها دو عنوان از آثار اردوبادی به دوره های مفصل (بیش از یک جلد) اختصاص می یابد و آثار مختصر (کمتر از ۵۰ برگ)، ۴۹ درصد و متوسط (یکمجلد) ۴۶ درصد است.

کلیدواژه ها

Urdubadi, Abul-Qasim, Najaf Hawzah, researching about Quran, manuscripts, defending religion, suggestion for research, اردوبادی, ابوالقاسم؛ حوزه نجف؛ قرآن پژوهی؛ نسخه های خطی؛ دفاع از حریم دین, پیشنهاد پژوهش.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.