بررسی تطبیقی قرار نظارت قضایی در نظام دادرسی کیفری ایران و انگلستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره علمی پژوهشی فقه، حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LETCONF01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد قهرمانی

کارشناسی ارشد، گروه حقوق، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

امیرحسین رهگشای

استادیار، گروه حقوق، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز ، ایران

چکیده

قرار نظارت قضایی، تحت همین عنوان، وارد نظام کیفری حقوق انگلستان گردید. این قرار برای اولین بار در قانون آیین دادرسی کیفری سال ۱۹۷۰ با پیشنهاد طرح لزوم جایگزینی بازداشت موقت و برخورد استثنایی با آن وارد قانون آیین دادرسی کیفری کشورهای اروپایی شد، این مقاله با استفاده از روش کتابخانه ای با بررسی منابع کافی در این زمینه، سعی در بررسی موارد مرتبط با نظارت قضایی در متن قانون جدید ایران و انگلستان خواهد داشت و با توجه به تصویب قانون جدید آیین دادرسی کیفری و اعمال تغییرات و تاسیس حقوقی قرار نظارت قضایی در آن، این ضرورت پیش آمد که با انجام تحقیقات علمی ابعاد مختلف قرار های نظارت قضایی مورد بررسی قرار بگیرد و با تطبیق دادن این نوع قرار با حقوق انگلستان محاسن و معایب آنها مشخص شود، و به این نتایج رسیدیم که حقوق انگلستان قرار نظارت قضایی را در جهت جایگزین کردن هر گونه بازداشت موقت و جزای نقدی و حقوق متهم و بزه یده به کار گرفته ولی قانونگذار ایران طبق ماده ۲۴۷ مهمترین هدفش از قرار نظارت قضایی حفظ حقوق بزه دیده است که با تجارب کشورهایی مثل انگلستان میتوان دامنه شمول استفاده از قرار نظارت قضایی را در کشور ما بیشتر کرد و علاوه بر استفاده از این نوع قرار در جهت تامین حقوق بزه دیده جایگزینی مناسب برای بازداشت موقت و حفظ حقوق متهم هم باشد.

کلیدواژه ها

جرم، حقوق کیفری، بزه دیده، قرارهای تامین کیفری، قرار نظارت قضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.