تاثیر راهبردهای خودپنداره و فراشناخت بر خودکارآمدی فرهنگیان شهرستان نهاوند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره علمی پژوهشی فقه، حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LETCONF01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران سوری

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور کبودرآهنگ

رضا جوکار

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

سیامک کیانی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر، تاثیر راهبردهای خودپنداره و فراشناخت بر خودکارآمدی فرهنگیان شهرستان نهاوند بود. روش پژوهش توصیفی تحلیل و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه فرهنگیان شهرستان نهاوند ۱۶۵۰) نفر) بوده که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسای و مورگان، تعداد ۳۱۲ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (GSES)، پرسشنامه راهبردهای خودپنداره دولت آبادی (۱۳۸۶) و پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز بود. پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که مقدار ضریب آن برای پرسشنامه های فوق به ترتیب ۰/۷۳، ۰/۷۶ و ۰/۷۱ بدست آمد. تجزیه تحلیل فرضه ها با استفاده از روش آماری رگرسیون خطی چند متغیره با استفاده از نرم افزار آماری spss ویرایش ۲۵ انجام شد. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که راهبردهای خودپنداره (شامل راهبردهای جسمانی، اجتماعی، اخلاقی و عقلانی) و باورهای فراشناخت (شامل باورهای مثبت در مورد نگرانی، باورهای منفی درمورد کنترل ناپذیری، اعتماد شناختی، باورها در مورد نیاز به کنترل افکار و خودآگاهی شناختی)، بر خودکارآمدی فرهنگیان شهرستان نهاوند تاثیر معنیداری دارند .(P≥ ۰/۰۵)

کلیدواژه ها

راهبردهای خودپنداره، باورهای فراشناخت، خودکارآمدی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.