ارائه مدل مناسب برای پیاده سازی زنجیره تامین تاب آور در سازمان های پروژه محور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نظامی، دوره: 20، شماره: 77
  • کد COI اختصاصی: JR_JMMA-20-77_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مردانی شهربابک

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)، ( نویسنده مسئول)؛ mmardani@ihu.ac.ir

میلاد کلهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، miladklh۱۳۷۳@yahoo.com

چکیده

توجه به تاب آوری زنجیره تامین در کنترل ریسک سازمان های پروژه محور، از اهمیت بالایی برخوردار است. ازآنجاکه هدف هر سازمان تولیدی و خدماتی انعطاف پذیری در شرایط ریسک می باشد؛ هدف، از این پژوهش ارائه ی مدلی برای پیاده سازی زنجیره تامین تاب آور در سازمان های پروژه محور است. پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان منتخب باسابقه ی مدیریتی بالا در قرارگاه سازندگی خاتم­الانبیاء(ص) می باشد. نمونه آماری شامل ۳۵ نفر از پنج شرکت قرارگاه است که به این منظور از روش نمونه گیری خوشه ای هدفمند استفاده شده است. تائید روایی پرسشنامه توسط ده نفر از خبرگان منتخب جامعه آماری و همچنین پایایی آن با محاسبه ی ضریب آلفای کرون باخ استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و EXCEL استفاده گردید. بر اساس مبانی نظری و نتایج تحقیقات انجام گرفته شده و همچنین نظر خبرگان، ابتدا مولفه های زنجیره تامین تاب آور سازمان های پروژه محور تعیین و سپس با انجام آزمون t قطعی گردیدند؛ در ادامه با استفاده از روش دیمتل روابط بین این مولفه ها احصاء و به منظور بررسی برازش مدل به دست آمده و اعمال اصلاحات از آزمون تحلیل عاملی تاییدی تحت نرم افزار AMOS استفاده شد و در نهایت، مدل نهایی ارائه شد که نشان می دهد ارتباط چابکی، مدیریت منابع انسانی و بومی سازی با تاب آوری بالاترین میزان ضریب همبستگی و ارتباط مستقیم را دارند. درعین حال مولفه ی امنیت از طریق این سه مولفه اثرات خود را بر روی تاب آوری اعمال می کنند. قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) برای تاب­آور بودن زنجیره تامین خود باید توجه ویژه ای به مولفه های با ارتباط مستقیم داشته باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین, زنجیره تامین تاب آور, قرارگاه خاتم الانبیاء(ص), سازمان پروژه محور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.