طراحی مدل مسئولیت اجتماعی برای سازمان های دولتی ایران با رویکرد اخلاقی و راهبردی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 33، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-33-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوره سبحانی

Ph.D Student Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran

محمد عطایی

Assistant Professor Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran

غلامرضا معمارزاده طهران

Associate Professor Department of Public Administration, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

محمود البرزی

Associate Professor Department of Public Administration, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

مسئولیت اجتماعی سازمانی به عنوان سازوکاری توصیف می شود که به موجب آن سازمان ها را به استفاده از منابع تحت اختیار خود در راستای حفظ منافع جامعه و بهبود رفاه عمومی ملزم می نماید. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل سه وجهی مسئولیت اجتماعی برای سازمان های دولتی ایران است. در مرحله اول، بر اساس نظر خبرگان و با استفاده از روش دلفی به شناسایی یک‎ سری ابعاد (شامل پاسخگویی، اقتصادی، حفظ حرمت های فرهنگی اجتماعی، رعایت حقوق عامه، محیط زیست محوری، پاسداشت معنویت و ارزش های اسلامی، انصاف و عدالت محوری)، با در نظرگرفتن ویژگی های سازمان های دولتی و شرایط بومی کشور ایران پرداخته می شود. سپس در مرحله دوم، تلاش می شود با ایجاد تناسب بین سطوح اخلاقی سازمان و راهبرد سازمان در قبال مسائل عمومی، درجه اجرای اثرگذار هر یک از ابعاد مسئولیت اجتماعی تعیین گردد. نتایج با استفاده از سیستم استنتاج فازی نشان می دهد که اثرگذاری رویکرد اخلاقی و راهبردهای مسئولیت اجتماعی سازمانی از طیف پایین به سمت بالا دارای اثرگذاری مثبتی بر تمامی ابعاد مسئولیت اجتماعی هستند.

کلیدواژه ها

Social Responsibility, Ethical Approach, Strategy, Public Organizations, Fuzzy Inference System., مسئولیت پذیری اجتماعی سازمانی, رویکرد اخلاقی, راهبرد, سازمان های دولتی, سیستم استنتاج فازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.