تجزیه و تحلیل دینامیکی و همزمان سازی زمان محدود سریع با استفاده از سیستم فوق آشوبی جدید خودگردان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-12-47_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد مصطفایی

دانشکده مهندسی برق- واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

صالح مبین

دانشکده مهندسی برق- دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

بهروز واثقی

دانشکده مهندسی برق- واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران

محمد واحدی

دانشکده مهندسی برق- واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

چکیده

در این مقاله یک سیستم فوق آشوبی جدید پیچیده با رفتارهای جذاب معرفی خواهیم نمود. ما تجزیه وتحلیل های استاندارد سیستم های فوق آشوبی ازجمله نمودار دوشاخگی، نقاط تعادل، نقشه پوانکاره، بعد کاپلان-یورک و نماهای لیاپانوف را انجام خواهیم داد. از خصوصیات سیستم های فوق آشوبی می توان به پیچیدگی بالاتر، مقاومت پارامتری بیشتر و حساسیت به تغییرات بسیار کوچک در شرایط اولیه اشاره کرد. در ادامه ثابت خواهیم نمود که سیستم معرفی شده بسیار پیچیده تر از سیستم های فوق آشوبی مشابه است که می تواند برای استفاده در رمزگذاری و پنهان سازی داده ها بسیار ارزشمند باشد. در مرحله بعدی، یک کنترل کننده مودلغزشی سریع برای همزمان­سازی زمان محدود سیستم فوق آشوبی معرفی خواهیم نمود و پایداری کنترل کننده جدید را ثابت خواهیم کرد. نشان خواهیم داد با اعمال اغتشاش و نامعینی به سیستم، هر دو مرحله کنترل مودلغزشی دارای ویژگی های همگرایی زمان محدود هستند. سرانجام، مقایسه ای بین کنترل کننده جدید طراحی شده با کنترل کننده مشابه ازلحاظ زمان همگرایی انجام خواهد شد. در پایان، نتایج با استفاده از نرم افزار متلب شبیه سازی و اثبات شده اند. نتایج نشان می دهد سیستم فوق آشوبی جدید با جاذب های فراوان بسیار پیچیده تر از سیستم های مشابه بوده و کنترل کننده پیشنهادی نیز پاسخ همگرایی سریع تری را نسبت به کنترل کننده مشابه، دارا است.

کلیدواژه ها

سیستم فوق آشوبی جدید, تجزیه و تحلیل آشوبی, همزمان سازی زمان محدود, کنترل مودلغزشی سریع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.