بررسی به کارگیری پوشش های ضدبازتاب در سلول های خورشیدی لایه نازک CZTS برای افزایش جذب نور: بهینه سازی با استفاده از روش FDTD :

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 12، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-12-47_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا میرزایی

دانشکده علوم، گروه فیزیک- واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

جواد حسن زاده کلاشمی

آزمایشگاه تحقیقاتی نانو- واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلان، ایران

علی عبداله زاده ضیابری

آزمایشگاه تحقیقاتی نانو- واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، گیلان، ایران

مهدی میرزایی

دانشکده علوم پایه- واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

چکیده

در چند سال گذشته، سلول­های خورشیدی مبتنی بر سولفید قلع روی مس (CZTS) به دلیل ضریب جذب و شکاف باند مناسب، کم هزینه بودن، رفتار غیر رادیواکتیو و سازگار با محیط زیست، جزو سلول­های خورشیدی لایه نازک بسیار امیدوار کننده هستند. با این حال، سلول­های CZTS بازدهی ضعیفی نشان می­دهند و شناسایی کمبودها و ایجاد پیشرفت لازم است. در این مقاله، استفاده از پوشش­های مختلف لایه­های ضد بازتاب۱(ARC) در سطح بالای سلول خورشیدی پیشنهاد شده است. حداقل­سازی بازتاب برای بهینه­سازی ضخامت لایه­های ضد بازتاب با استفاده از نرم افزار لومریکال انجام شده است. چگالی جریان اتصال کوتاه از ۴۸/۱۸ میلی-آمپر بر سانتیمتر­مربع برای سلول­های خورشیدی بدون پوشش ضد بازتاب به ۷۶/۲۰ میلی-آمپر بر سانتیمتر مربع برای سلول­هایی که دارای پوشش لایه ضدبازتاب MgF۲ هستند افزایش می­یابد.

کلیدواژه ها

بازده کوانتومی خارجی, پوشش لایه ضدبازتاب, سلولهای خورشیدی CZTS, FDTD

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.