مقایسه بازده اسانس در محصول تازه و خشک آویشن باغی (.Thymus vulgaris L)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های فراروی تکمیل زنجیرهی ارزش گیاهان دارویی و معطر
- کد COI اختصاصی: MEDPLAN01_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 477
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی باغبانی- گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان
استادیار، علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان
چکیده
آویشن باغی (.Thymus vulgaris L) گیاهای چندساله و متعلق به تیره نعناع (Lamiaceae) می باشد که به دلیل دارابودن اسانس در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی عملکرد اسانس گیاهدارویی ارزشمند آویشن باغی در برداشت های مختلف در طول سال از گیاه تازه و خشک در استان فارس بود تا مشخصگردد عملکرد اسانس در چین های مختلف در هر دو وضعیت، به چه صورت می باشد. به این منظور سرشاخه های گلدارآویشن باغی در مرحله گلدهی کامل در ۲ نوبت برداشت مختلف شامل: اردیبهشت، تیر، مرداد و آبان در سال ۱۳۹۹ ازبوته های انتخاب شده از مزرعه ۴ ساله واقع در شهرستان سعادتشهر استان فارس، جهت استخراج با استفاده از دستگاهطرح کلونجر و با ۳ تکرار براساس فارماکوپه بریتانیا انتخاب گردید. نتایج این بررسی نشان داد که بیشترین میزان اسانسدر نمونه گیاه تازه و خشک آویشن باغی مربوط به برداشت سوم در مرداد به ترتیب با بازده ۰/۴۸ و ۱/۶۵ درصد(وزنی/وزنی( حاصل شد. کمترین بازده اسانس در نمونه گیاه تازه و خشک آویشن باغی در برداشت چهارم و در آبان به ترتیب با بازده ۰/۲۱ و ۰/۹۲ درصد (وزنی/وزنی) مشاهده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد میزان بازده اسانس آویشن باغی در گیاه خشک نسبت به گیاه تر بیشتر می باشد.کلیدواژه ها
آویشن باغی، بازده اسانس، گیاه تازه، گیاه خشکمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.