اثرات ریزوسفر گیاهان ذرت، آفتابگردان و یونجه بر ترکیب کانی های رس در خاک های مناطق مختلف ارومیه
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های فراروی تکمیل زنجیرهی ارزش گیاهان دارویی و معطر
- کد COI اختصاصی: MEDPLAN01_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 537
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
استادیار ، گروه علوم خاک، دانشکده و ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
چکیده
در این تحقیق تغییرات کانیشناسی رس در ریزوسفر ریشه گیاهان ذرت، آفتابگردان و یونجه در مقایسه با خاک شاهد(افق سطحی خاک کشت نشده مجاور) در ۲ منطقه مختلف دشت ارومیه شامل روستاهای امامزاده غریب حسن، گوی تپه،چیچکلوی حاجی آقا و باشلان بوشلو بررسی شد. نتایج نشان داد که فراوانی نسبی کانی های رسی در هر ۴ منطقه تقریبامشابه بود. بررسی تغییرات دیفراکتوگرام های اشعه X نشان داد که در هر ۴ منطقه مورد مطالعه، در ریزوسفر گیاهان ذرت، آفتابگردان و یونجه، از مقدار ایلایت کاسته شده (به ترتیب ۷، ۷ و ۱۰ درصد) و به مقدار کانی ورمی کولایت افزودهشده است. همچنین در پروفیل های ۳ و ۴ (چیچکلو و باشلان بوشلو) مقدار کانی اسمکتایت نیز در محیط ریزوسفر اینگیاهان افزایش یافته است (به ترتیب ۷ و ۱۰ درصد). این یافته ها نشان می دهد که در خاک های ریزوسفری این گیاهان،بخشی از ایلایت هوازده شده و به ورمی کولایت و اسمکتایت تبدیل شده است. در مقایسه ریزوسفر گیاهان ذکر شدهمشخص شد که میزان تغییرات کانی های رسی در ریزوسفر یونجه بیشتر از آفتابگردان و آفتابگردان بیشتر از ذرت بود. باتوجه به چند ساله بودن گیاه یونجه، احتمالا فعالیت های بیولوژیکی شدیدتر و طولانی تر در محیط ریزوسفر یونجه نسبتبه آفتابگردان و ذرت میباشد. علاوه بر این، فعالیت های ریزوسفری برداشت آب توسط گیاه را تسهیل می کنند که سببجذب مواد غذایی همراه آب شده و شیب غلظت عناصر از توده خاک به ریزوسفر را سبب می شود که در ادامه سببخروج پتاسیم از فضای بین لایه ای ایلایت و تبدیل آن به ورمیکولایت و اسمکتایت شده است.کلیدواژه ها
ریزوسفر، اشعه X، کانی، ایلایت، فعالیت بیولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.