ارزیابی و مقایسه عملکرد لرزه ای سازه های فولادی دارای سیستم خود مرکز و سازه های فولادی دارای جداساز لرزه ای LRB

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF08_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کریمی پور

دانشجو کارشناسی ارشد زلزله دانشکده عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی تهران

محمودرضا شیراوند

استادیار دانشکده عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

محمدجواد حمیدیا

استادیار دانشکده عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در مطالعه ی حاضر به بررسی مقایسه عملکرد لرزه ای سازه های فولادی دارای سیستم خود مرکز و سازه های فولادی دارای جداساز لرزهای LRB با استفاده از روش عددی و نرم افزار SAP۲۰۰۰ پرداخته شده است. برای این منظور پارامترهای متغیر مورد نظر شامل تعدادطبقات (۴، ۱۰ و ۱۶ طبقه)، منظم و نامنظمی در ارتفاع از نوع جرمی و سه حالت با پایه ثابت، جداسازی شده با LRB و سیستمخود مرکز می باشد. با توجه به متغیرهای اشاره شده مجموعا ۱۸ حالت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان می دهد درمقایسه تغییر مکان ایجاد شده در سازه در حالت استفاده از سیستم خود مرکز، میزان تغییر مکان ها بیشتر از حالت استفاده از LRB بودهاست. اما در حالت کلی استفاده از این دو سیستم موجب کاهش تغییر مکان به طور چشمگیری در ساختمان شده است. سیستم خود مرکزدارای حرکت گهواره ای کنترل شده با قابلیت محدود نمودن آسیب لرزه ای از طریق هدایت خسارت به المان های فیوزهای تعویض پذیردارد، که درنتیجه آن می توان خسارت های اقتصادی و تلفات جانی را در زمان وقوع زلزله های شدید به مقدار قابل توجهی کاهش داد.موضوع دیگری که بررسی شده است مقایسه شتاب ایجاد شده می باشد که بیشترین شتاب به حالت قاب با پایه ثابت تعلق می گیرد وهمچنین درصد کاهش شتاب در سیستم LRB بیشتر از سیستم خود مرکز بوده است. از سوی دیگر پیشنهاد می شود که استفاده از ایننوع از سیستم ها به دلیل کارایی کمتر آن ها در سازه های با ارتفاع پایین تر، از این سیستم ها در ساختمان هایی با تعداد طبقات بالااستفاده گردد. و در انتها منحنی های چرخه ای بار- جابجایی مورد ارزیابی قرار گرفت که مشاهده می شود استفاده از سیستم های خودمرکز به دلیل جذب انرژی بیشتر دارای سطح حلقه هیسترزیس بیشتری نسبت به سیستم های LRB می باشد.

کلیدواژه ها

سیستم خود مرکز، جداساز لرزه ای، SAP۲۰۰۰ ،LRB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.