بررسی اثر تخلیه پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر یاسوج بر روی اکسیژن محلول رودخانه بشار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF08_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شفیع رضایی

کارشاسی ارشد عمران، یاسوج

چکیده

رود خانه بشار یکی از مهمترین اکوسیستم های آبی ایران است که نقش بسیار مهمی در رشد و توسعه شهری، صنعتی، کشاورزی کشوربه ویژه در شهریاسوج دارد. اما با این وجود این رودخانه که امروزه در خطر بحران ها و صدمات فراوان ناشی از ورود آلاینده ها و پساب هایمختلف کشاورزی، صنعتی، شهری قرار دارد. یکی ازپساب ها یی که روزانه وارد این رودخانه می شود پساب تصفیه خانه شهر یاسوجاست. این پساب به علت بار بالای آلاینده های مختلف بویژه میزان مواد آلی بالا می تواند باعث ایجاد صدمات فراوانی به این رودخانهازجمله افزایش میزان مواد محلول، اکسیژن خواهی بیولوژیکی و در نتیجه کاهش توان خودپالایی این رودخانه شود. بنابراین به علتاهمیت خود پالایی در پالایش آلاینده ها این تحقیق به بررسی تاثیر این پساب بر میزان اکسیژن محلول رودخانه بشار و توانایی خودپالایی آن پرداخته است. به همین جهت قبل از هرچیز منطقه مورد مطالعه به دو بخش تصفیه خانه و رودخانه بشار تقسیم شد و در هربخش به بررسی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی رودخانه شامل COD ،BOD، اکسیژن محلول آب، PH، و کل مواد محلول TDS پرداختهشد. که نتایج نشان داد در پساب خروجی میزان این پارامترها از حداکثر مجاز تعیین شده توسط موسسه استاندارد ایران کمتر می باشد.همچنین نتایج بررسی این پارامترها در رودخانه وتاثیر آنها بر خود پالایی رودخانه نشان داد. که با افزایش فاصله از محل تخلیه پسابمیزان دو فاکتور TDS کدورت و pH افزایش و اما میزان BOD و COD کاهش می یابند. همچنین نتایج بررسی میزان DO در رودخانه درماه های مختلف نشان داد که با افزایش فاصله از محل تخلیه میزان این فاکتور افزایش یافته به طوری که میزان این پارامتر نزدیک یاحتی از مقدار اکسیژن محلول در نمونه شاهد بیشتر بوده است که این عامل نشان از توانایی خودپالایی رودخانه بشار در پالایشآلایندهای وارد شده به رودخانه بشار دارد.

کلیدواژه ها

رودخانه بشار، تصفیه خانه، خودپالایی، یاسوج، اکسیژن محلول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.