بررسی وضعیت موجود مدیریت مواد زائد صنعتی و ارائه الگوی مناسب مدیریتی در صنعت پتروشیمی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای محیط زیست و آلاینده ها
  • کد COI اختصاصی: IAUAHVAZEP01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما سبز علیپور

دانشجو دکتری محیط زیست،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

نفیسه صالحی

دانشجوی مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

پریسا عباسی

دانشجوی مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

بدلیل وجود منابع سرشار نفت و گاز در کشور و سیاستهای اقتصادی دولت صنایع پتروشیمی در سالهای اخیر از توسعه قابل ملاحظه ای برخوردار بوده مجتمع پتروشیمی بندر امام بزرگترین پتروشیمی ایران با وسعت 270 هکتار در ضلع شمال غربی سواحل خلیج فارس در شهرستان ماهشهر و استان خوزستان بوده که در توسعه صنعتی کشور نقش بسزایی دارد با توجه به حجم وسیعی از تولیدات که این مجتمع دارد حجم وسیعی از پسماندها و مواد زاید تولید می کند درنتیجه چنین شرایطی ایجاب می کند که مدیریتی اصولی و صحیح برروند تولید مواد زائد صنعتی دراین مجتمع اعمال گردید. نتایج پژوهش حاکی از ان است که در هردو واحد سالانه 1252760 کیلوگرم مواد زائد صنعتی تولید می گردد بررسی ها بیانگر آن بودکه در واحد الفین 10 مورد ماده زائد صنعتی شناسایی گردیده و 7 مورد آنها خطرناک تشخیص داده شدند . دراین پژوهش به شناسایی و طبقه بندی مواد زائد صنعتی در واحدهای الفین و تفکیک مایعات گازی به عنوان دوواحد مهم در مجتمع پتروشیمی بندر امام پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مواد زائد خطرناک،طبقه بندی مواد زائد،یونپ،مجتمع پترو شیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.