ارزیابی اثرات بقایای گیاهی ذرت و نیتروژن بر شاخصهای فیزیولوژیکی رشد کلزا (Brassica napus L.)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_447
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1137
نویسندگان
دانشگاه آزاد دزفول
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
دانشگاه آزاددزفول
چکیده
بمنظور کاهش مصرف کودهای شیمیائی، تقویت و بهبود چرخههای بیولوژیک در مزرعه و تحقق امر کشاورزی پایدار با استفاده از مدیریت بقایای گیاهی ذرت به جای سوزاندن آنها برای تولید کلزا و یافتن نسبت مناسب کاربرد کود نیتروژن و بقایای گیاهی ذرت و همچنین مطالعه نحوه واکنش کلزا نسبت به کود نیتروژن و بقایای گیاهی، تحقیقی در سال زراعی88-87 در منطقه دزفول اجرا گردید. این تحقیق بصورت آزمایش مزرعه ای با استفاده از طرح کرتهای خُرد شده نواری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار به اجرا درآمد. در این آزمایش فاکتور اصلی شامل پنچ سطح بقایای گیاهی ذرت (صفر ، 2 ، 4 و 6 و 8 تن در هکتار) و فاکتور فرعی شامل چهار سطح کود نیتروژن خالص (صفر، 80 ، 160 و 240 کیلوگرم در هکتار) از منبع اوره استفاده گردید. رقم مورد کشت کلزا ، هایولا 401 انتخاب گردید. پارامترهای ماده خشک گیاه، شاخص سطح برگ، شاخصهای سرعت رشد گیاهCGR) سرعترشد نسبی گیاهRGR)سرعت جذب خالصNAR)و نسبت سطح برگLAR) اندازه گیری شدند . در پایان نیز عملکرد و اجزاء عملکرد (تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه ) اندازه گیری و محاسبه گردید .نتایج حاصل نشان داد که اثر تیمار بقایای گیاهی ذرت به همراه کود نیتروژن اثرات مثبت و معنیداری بر روند تجمعماده خشک گیاه LAR، NAR ،RGR ،CGR ، LAI و اثرات معنیداری هم بر تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت داشت. وزن هزار دانه بدلیل خصوصیت ژنتیکی بودن آن،تحت اثر تیمارهای مورد آزمون قرار نگرفتکلیدواژه ها
کلزا، بقایای گیاهی ذرت، نیتروژن، عملکرد و اجزای عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.