تعیین مناسبترین تاریخ کاشت و تراکم ارقام جدید جو در استان یزد
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_435
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1107
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
چکیده
به منظور بررسی اثرات تراکم های مختلف بوته در هکتار بر خصوصیات رشد، عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام جو،آزمایشی در پاییز 1389 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات استان یزد اجرا گردید . طرح آماری بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی و در چهار تکرار و فاکتورهای آزمایشی شامل دو رقم جو (یوسف نصرت و فجر ) و تراکم های مختلف 1 ، 2.5 و 4و 5.5 و 7 میلیون بوته در هکتار در فاصله ردیف های 20 سانتی متر در کرتهائی به ابعاد10×2 متر بود. نتایج حاصله از تجزیه صفات مورد بررسی در ارقام جو نشان داد که رقم والفجر به لحاظ برخورداری از بعضی صفات مطلوب گیاهی از جمله دوره طولانی تر رشد رویشی، سرعت بیشتر پرشدن دانه، ارتفاع و قطر بیشتر ساقه و مقاومت بیشتر در مقابل ورس نسبت به رق م نصرت ، موجب ذخیره سازی بهتر مواد فتوسنتزی در ساقه و انتقال سریعتر آن به دانه گردید. بطوریکه عملکرد دانه در رقم نصرت 7117 کیلوگرم در هکتار و در رقم یوسف 5764 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. از نظر بعضی صفات دیگر مثل وزن خشک اندامهای هوائی در واحد سطح، شاخص سطح برگ و توزیع عمودی آن و عملکرد بیولوژیکی بین ارقام تفاوت معنی دار مشاهده نگردید . وزن خشک اندامهای هوائی، عملکرد بیولوژیکی، شاخص سطح برگ و توزیع عمودی آن و عملکرد بیولوژیکی بین ارقام تفاوت معنی دار مشاهده نگردید. وزن خشک اندامهای هوائی، عملکرد بیولوژیکی، شا خص سطح برگ کل و شاخص 5 میلیون بوته در هکتار افزایش و در تراکم بالاتر کاهش یافت . سطح ˆ سطح برگ پرچم با افزایش تراکم تا میزان 5 برگ پرچم در رقم آریوات بیشتر از رقم نصرت گردید. ولی بلحاظ مواجه شدن این رقم با ورس در مرحله گرده افشانی، موجب اختلال در نقل و انتقال مواد فتوسنتزی به داخل دانه شده و ضریب برداشت و در نتیجه عملکرد دانه رقم آریوات کمتر از رقم والفجر گردید. حداکثر عملکرد دانه در تراکم 4 میلیون بوته در هکتار بدست آمد که عمدتا و به ترتیب اهمیت به تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در مترمربع و وزن هزاردانه بیشتر ارتباط داشتکلیدواژه ها
جو، یوسف، تاریخ کاشت، نصرت، تراکم کاشتمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.