مقایسه سه رقم پیاز خوراکی (رامهرمز،محلی بهبهان و پریماورا) از لحاظ درصد دو قلویی و مواد جامد محلول در خوزستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1088
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عبادی پور

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز و مدرس دانشگاه پیام نور وا

رضا پورآذر

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان

مصطفی هنرمندیان

کارشناس ارشد شناسایی ومبارزه با علفهای هرز- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان

چکیده

به منظور تعیین مناسبترین رقم پیاز خوراکیAllium cepa L.)از لحاظ خصوصیات کمی و کیفی برای حفظ راندمان تولید و جلوگیری از کاهش عملکرد با استفاده از شیوه های نوین کشت و کار و تولید همراه با کنترل ازت و سایر آلوده کننده ها، پژوهشی در سال های 89-88 در استان خوزستان به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی صورت گرفت. دراین پژوهش تیمارها شامل ارقام پیاز (رقم بهبهان، رامهرمز و پریماورا) ودر 3 تکرار انجام گرفت. صفاتی از قبیل عملکرد، تاریخ تشکیل سوخ، وزن متوسط سوخ، قطر سوخ، درصد ماده خشک سوخ، درصد کل مواد جامد محلول سوخ و درصد سوخهای دو قلو مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزارMSTATC تجزیه آماری شده و با آزمون دانکن مقایسه میانگین ها صورت گرفت. نتایج نشان دادکه قطر متوسط سوخ ، وزن متوسط سوخ و عملکرد در رقم پریماورا بیشتر از رامهرمز و بهبهان بود. درصد ماده خشک و درصد مواد جامد محلول در رقم بهبهان بیشتر از سایر ارقام بوده و به همین دلیل دوام انبارداری در این رقم بیشتر است. تاریخ تشکیل سوخ در رقم پریماورا ، بهبهان و رامهرمز به ترتیب 22 اسفندماه، 19 فروردین ماه و 21 فروردین ماه می باشد

کلیدواژه ها

پیاز خوراکی، تاریخ تشکیل سوخ، خصوصیات کمی و کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.