اثرات کاربرد کودهای بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای در دزفول

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_387
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خالد عیدی زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه

فرشاد ابراهیم پور

گروه کشاورزی ، دانشگاه پیام نور استان تهران

محمد رضوانی

گروه کشاورزی ، دانشگاه پیام نور استان تهران

محمدعلی ابراهیمی

گروه کشاورزی ، دانشگاه پیام نور استان تهران

چکیده

به منظور مطالعۀ اثرات کاربرد تلفیقی کودهای بیولوژیک نیتروژن و فسفر و کودهای شیمیایی و همچنین روش کاربرد کود بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای، آزمایشی در سال 1388 در شهرستان دزفول به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل تلفیق کودهای بیولوژیک و شیمیایی در 4 سطح ( 100 % کود شیمیایی نیتروژن و فسفر ( 250 و 150 کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل)، 50 % کود شیمیایی +بیولوژیک، 25 % کود شیمیایی +بیولوژیک و کود بیولوژیک (نیتروکسین و کود میکروبی فسفاته) به عنوان عامل اول و روش کاربرد کود بیولوژیک در 3 سطح (بذرمال، آبیاری و بذرمال +آبیاری) به عنوان عامل دوم بود. بیشترین عملکرد دانه در تیمار 50 % کود شیمیایی+ کود بیولوژیک11/3 تن در هکتار) و کمترین عملکرد در تیمار کود بیولوژیک 6/1 تن در هکتار) به دست آمد. بیشترین و کمترین شاخص برداشت به ترتیب در تیمار کود شیمیایی 0/59 و کود بیولوژیک 0/47 مشاهده شد. تعداد دانه در ردیف و تعداد ردیف بلال تیمارهای تلفیقی اختلافی با مقادیر تیمار کود شیمیایی نداشت. در بین رو شهای کاربرد کود بیولوژیک، روش بذرمال+ آبیاری نتایج مطلو بتری در مقایسه با دو روش دیگر نشان داد، هر چند اختلاف آنها معنی دار نبود. با وجودی که جایگزینی کامل کودهای شیمیایی با کود بیولوژیک موجب کاهش عملکرد ذرت دانه ای شد، اما کاربرد تلفیقی کودهای بیولوژیک و شیمیایی ضمن تولید بیشترین عملکرد، مصرف کودهای شیمیایی را کاهش داد

کلیدواژه ها

کود بیولوژیک، عملکرد دانه، ذرت، کشاورزی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.