کنه های شکارگر خانواده (Phytoseiidae (Acari: Mesostigmata عوامل کنترلبیولوژیک کنه های تارتن در باغات شهرستان مشهد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنیه پناه

گروه گیاهپزشکی، دانشکده ی علوم کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران

علیرضا صبوری

گروه گیاهپزشکی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه تهران

مهدی جلائیان

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

علیرضا عسکریان زاده

گروه گیاهپزشکی، دانشکده ی علوم کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران

چکیده

کنه های شکارگر خانواده فیتوزئیده از مهمترین دشمنان کنه های تارتن می باشند. این کنه های شکارگر علاوه بر کنه های گیاهی از حشرات ریز مانند سفید بالک ها، تریپس ها و شپشک ها تغذیه می کنند. به منظور بررسی فون کنه های فیتوزئیده در منطقه مشهد نمونه برداری های مختلفی طی سال های 1388 الی 1389 از خاک، اندام های هوایی درختان میوه به عمل آمد . نمونه ها پس از جداسازی، توسط لاکتو فنل شفاف سازی شده و از آن ها اسلاید میکروسکوپی تهیه گردید. در این بررسی هفت گونه از پنج جنس شناسایی شدند که در بین آنها گونهPhytoseius corniger بیشترین فراوانی و پراکنش برخوردار بود، و به عنوان کنه فعال شکارگر روی کنه های گیاه خوار معرفی می شود. 1) Phytoseius corniger (Wainstein), 2) Euseius amissibilis (Meshkov), 3) Typhlodromus (Anthoseius) bagdasarjani (Wainstein & Arutunjan), 4) Typhlodromus (Anthoseius) neyshabouris (Denmark & Daneshvar), 5) Neoseiulus marginatus (Wainstein), 6) N. barkeri (Hughes), 7) Proprioseiopsis messor (Wainstein).

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیک، فیتوزئیده، کنه های تارتن، گونه ها، مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.