بهبود مدل های اعتماد در شبکه های اجتماعی بر خط

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: CEITCONF04_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایان کرمی

دانشجودانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر - تهران - ایران

علیرضا باقری

دانشیار و هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر - تهران - ایران

چکیده

با ظهور شبکه های اجتماعی مجازی، روابط انسانها در اینترنت شکل تازه ای به خود گرفته است. شبکه های اجتماعی مجموعه ای از روابط اجتماعی هستند، که اعتماد یکی از ویژگی های مهم آن روابط محسوب می شود. بی اعتمادی زمینه ساز عدم همکاری و بی نظمی در جامعه میگردد. بسیاری از کاربران، اخبار روزانه و مطالب خود را از شبکه های اجتماعی دنبال می کنند. شبکه های اجتماعی باعث ایجاد بسیاری از اجتماعات آنلاین شده و به یک واسطه اصلی ارتباطات برای افراد و سازمان ها تبدیل شده است. در حقیقت، ایجاد اعتماد در بین کاربران شبکه اجتماعی آنلاین نقش اساسی در بهبود کیفیت خدمات و اجرای امنیت برای فعالیتهای اجتماعی دارد. در این پژوهش، الگوریتم ها و روابط مورد نیاز برای محاسبه اعتماد از روی اعتماد مستقیم و اعتماد غیر مستقیم در سطح شبکه ارائه شده است. همچنین، یک روش شناسایی گرههای پر نفوذ برای شبکه های اجتماعی ارائه شده است. با توجه به نتایج ارائه شده ، روش پیشنهادی در پژوهش حاضر (PGA) به طور محسوسی از روش مقاله پایه (KGA) و سه الگوریتم تبرید شبیه سازی (SA)، الگوریتم ژنتیک ساده (GA) و الگوریتم حریصانه (CELF) بر اساس هر یک از مقادیر تعداد گره موثر انتخاب شده، بهتر عمل کرده است. در بین الگوریتم های مقایسه شده، الگوریتم تبرید شبیه سازی ضعیف ترین عملکرد را دارد. الگوریتم ژنتیک ساده بعد از الگوریتم تبرید شبیه سازی، ضعیف ترین عملکرد را دارد. دو الگوریتم حریصانه و روش پیشنهادی در مقاله پایه، تقریبا سطح عملکرد یکسانی داشته اند. نتایج همچنین نشان داد که به طور مشهودی مشخص است که گرههای موثر انتخابی از میزان اعتماد قابل قبولی در شبکه برخوردار هستند، طوری که گرههای موثر انتخابی جزء گره هایی با میزان اعتماد بالا در شبکه هستند.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی، الگوریتم تبرید شبیه سازی، الگوریتم ژنتیک ساده، الگوریتم حریصانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.