مدیریت سود با رویکردی بر کیفیت حسابرسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد ، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF04_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلاالدین حسینی

گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب

چکیده

گسترش روز افزون واحدهای اقتصادی، توسعه فناوری ارتباطات و وجود تضاد منافع، نیازهای نظارتی را به وجود می آورد. مسئله جهانی شدن اقتصاد و انقلاب اطلاعات، کنترل را حتی از دست دولت ها خارج کرده است. این شرایط باعث شده حرفه حسابرسی به تدریج تلاش کند تا از قافله عقب نماند و همگام با تغییرات فناوری در راستای نیازهای جامعه حرکت کند. صورتهای مالی بخش اصلی فرآیند گزارشگری مالی را تشکیل می دهد و در شرایط وجود اهرم مالی شرکت ها تمایل دارند از طریق مدیریت سود واقعی به دستکاری سود بپردازند. هدف صورتهای مالی ارائه اطلاعات تلخیص وطبقه بندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی، وانعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع گردد. آگاهی از رفتار هزینه برای حسابداران، محققین و تمام کسانی که با حوزه مدیریت در ارتباطند و تغییرات در هزینه ها را برحسب تغییرات در درآمد ارزیابی می کنند، دارای اهمیت است. درک رفتار هزینه همچنین برای استفاده کنندگان بیرونی(برای مثال تحلیلگران مالی) که تمایل به ارزیابی عملکرد شرکت دارند، حائز اهمیت است. بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر مدیریت سود با رویکردی بر کیفیت حسابرسی با تاکید بر بورس اوراق بهادار با روش تحلیلی می باشد. نتیجه پژوهش نشان داد با توجه به اینکه سازوکارهای راهبری شرکتی که اهمیت فزاینده ای دارد، که یکی از این مکانیزم ها وجود کمیته حسابرسی است؛ این سازوکارها از طریق اداره نحوه عمل شرکت، به طور صحیح بر شرکت ها نظارت دارد. همچنین مدیریت سود هنگامی رخ می دهد که مدیران از قضاوت های شخصی خود در گزارشگری مالی استفاده می کنند و ساختار معاملات را برای تغییر گزارشگری مالی دست کاری می نمایند. این هدف یا به قصد گمراه نمودن برخی از صاحبان سود درباره عملکرد اقتصادی شرکت یا تاثیر بر نتایج قراردادهایی است که انعقاد آنها منوط به دستیابی سود شخصی می باشد، صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

کمیته حسابرسی، کیفیت حسابرسی، مدیریت سود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.