تحلیل عددی تاثیر پره اسکوییلر بر عملکرد کمپرسور محوری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حبیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

علی مددی

استادیار، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران،

علیرضا شهرابی فراهانی

مدیر دپارتمان کمپرسور، شرکت توربوکمپرسور تک خاورمیانه (توربوتک)، تهران

چکیده

درصد زیادی از افت فشار در کمپرسورهای محوری ناشی از جریان نشتی از لقی نوک پره است. یکی از راه های پیشنهادشده برای کاهش نشتی جریان از نوک پره، استفاده از پره هایی با نوک اسکوییلر است. در این تحقیق مطالعه عددی برای بررسی اثر اسکوییلر در عملکرد کمپرسور محوری انجام شده است. برای سه پره اول از یک کمپرسور، شامل یک پره راهنمای ورودی، روتور، و استاتور، شبکه محاسباتی توسط نرم افزارهای توربوگرید و انسیس مشینگ ایجاد شد و حل جریان توسط نرم افزار سی اف ایکس با استفاده از معادلات نویر استوکس میانگین گیری شده با عدد رینولدز صورت گرفت. با مقایسه منحنی های عملکردی مشخص شد که در نقطه بیشینه ران زمان، بازده آیزنتروپیک به اندازه ۰.۳۷ درصد، نسبت فشار به اندازه حدود ۰.۱۵ درصد و دبی جرمی به اندازه ۰.۳۶ درصد افزایش داشته اند. از نتایج مهم دیگر کاهش زاویه انحراف جریان از پره روتور به اندازه حدود ۵ درجه است. مهم ترین عامل تغییرات ایجادشده کاهش میزان نشتی جریان از نوک پره است که علاوه بر کمک به افزایش دبی جرمی، گردابه های ناشی از نشتی جریان نیز ضعیف تر خواهند بود.

کلیدواژه ها

کمپرسور، اسکوییلر، شبیه سازی، گردابه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.