اندازه گیری تنش های پسماند در مواد ارتوتروپیک با روش اجزا محدود

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی ترابی

کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا، پژوهشگر سازمان انرژی اتمی ایران، تهران

امجد سازگار

استادیار پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده مواد و سوخت هسته ای، تهران

چکیده

روش سوراخ کاری مرکزی یکی از روش های اندازه گیری تنش پسماند با دقت مناسب است. ایجاد سوراخ سبب آزاد شدن تنش های پسماند و کرنش ناشی از آن در راستاهای مختلف می شود. محاسبه تنش هایپسماند مستلزم تعیین ضرایب ماتریس کالیبراسیون می باشد. در این تحقیق راهکار محاسبه ضرایب کالیبراسیون بر مبنای توزیع تنش ناشی از شبیه سازی سوراخ کاری مرکزی، در سه مرحله تعیین می شودو به وسیله آن تنش های پسماند که در اثر فرآیند تولید و یا سایر علم در مواد ارتوتروپیک ایجاد می شود محاسبه می گردد. با استفاده از روش اجزا محدود ضرایب کالیبراسیون برای یک نمونه موادارتوتروپیک محاسبه و با سایر روش ها و جداول ارائه شده برای تعیین این ضرایب مقایسه و بررسی می شود.نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد روش شبیه سازی سوراخ کاری مرکزی در مواد ارتوتروپیک برای تعیین ضرایب کالیبراسیون در مقایسه با برخی از روش های تئوری از دقت بالاتریبرخوردار است. همچنین روش اسچاجر با ارائه جداول ضرایب کالیبراسیون دقت قابل قبولی دارد و استفاده از این روش ها برای محاسبه تنش های پسماند در مواد ارترتوپیک مناسب است

کلیدواژه ها

تنش های پسماند، رویکرد سوراخ کاری مرکزی، ضرایب کالیبراسیون، روش اجزا محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.