آنالیز انرژی، اگزرژی، زیست محیطی و اقتصادی کاربرد سیکل تبرید اجکتور به عنوان خنک کن میانی نیروگاه سیکل ترکیبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وهب اکاتی

دانشجو دکتری، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک، شاهرود

علی جباری مقدم

دانشیار، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک، شاهرود،

محمود فرزانه گرد

استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی گروه مهندسی مکانیک، مشهد

مهبد معین جهرمی

استادیار، دانشگاه جهرم گروه مهندسی مکانیک، جهرم

چکیده

هدف این مقاله معرفی کردن یک سیستم ترکیبی انرژی جدید بر اساس بازیافت گرما در یک سیکل قدر برایتون شامل تراکم دو مرحله ای با یک خنک کننده ی میانی، دستگاه گرمایش مجدد، ویک بازیاب انرژی می باشد.اگزاست خروجی سیکل برایتون برای به کار انداختن یک سیکل رانکین برای تولید برق بیشتر نیز استفاده می شود. ترکیبی متفاوت از سیستم های نرمال معمولی در اینجا پیشنهاد شده است. یک سیکل سرمایش اجکتور ( ejector ) به عنوان خنک کننده ی میانی بین دو کمپرسور سیستم استفاده شده است. یک کد محاسباتی قوی برای بررسی سیستم از منظر انرژی، اگزرژی، اقتصادی و محیط زیستی نیز به کار رفته است. نتایج نشان می دهد که مولدهای قدرت یا همان بویلرهای سیکل بیشترین اتلاف اگزرژی و هزینه را دارند. با مقایسه کردن سیکل پایه با سیکل ترکیبی می توان فهمید که مصرف سوخت به اندازه ی ۴۷ / ۱۳ % کاهش پیدا کرده است. همچنین، استفاده از سیکل اجکتور به عنوان خنک کن میانی در نیروگاه سیکل ترکیبی موجب بهبود بازدهی انرژی، اگزرژی و کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از ورود آلاینده ها به محیط زیست می شود

کلیدواژه ها

سیکل توربین گاز، سیکل رنکین، سیکل اجکتور، آنالیز انرژی واگزرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.