تحلیل تنش گذرا در دو نیم لایه از جنس ماده تابعی و پیزوالکتریک حاوی چندین ترک در بستر ماده تابعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حرفت

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

مجتبی محمودی منفرد

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد هشتگرد، دانشگاه آزاد اسلامی، هشتگرد، ایران

رسول باقری

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

در این مطالعه، تحلیل تنش در باریکه ارتوتروپیک تابعی پوشش داده شده با لایه پیزوالکتریک تضعیف شده توسط چندین ترک، تحت بار ضربه ای خارج صفحه ای انجام شده است. در این مطالعه فرض شده که رفتار محیط الاستیک خطی است و سطوح ترک ها هموار می باشند. تبدیل فوریه نمایی و تبدیل لاپلاس برای بدست آوردن معادلات انتگرالی تکین از نوع کوشی استفاده شده است. تغییراتخواص ماده بطور نمایی در جهت عرض باریکه در نظر گرفته شده است. معادلات حاکم بر مساله با توجه به شرایط مرزی و چند مقداری بودن تغییر مکان روی خط نابجایی حل شده و میدان های تنش ارائه می شوند. سپس با استفاده از رو توزیع نابجایی و روش تصویرکردن، معادلات انتگرالی تکین برای تحلیل مساله چندین ترک در نیم لایه ارتوتروپیک تابعی پوشش داده شده توسط نیم لایه پیزوالکتریک بدست می آید. این معادلات با استفاده از روش عددی حل می گردند تا تابع توزیع نابجایی بروی سطو ترک بدست آید. تاثیرات ثوابت ماده، تاثیر زمان و نحوه چیدمان ترک ها بر روی ضرایب شدت بررسی گردیده است که مشاهده می گردد با ارزایش ثابت ماده تابعی، ضرایب شدت تنش افزایش ولی با افزایش نسبت ضریب ارتوتروپیک و ضریب میرایی، ضرایب شدت تنش کاهش می یابند. همچنین مشاهده می گردد با افزایش زمان بی بعد شده مقادیر ضرایب شدت تنش افزایش یافته و با گذر زمان به مقادیر استاتیکی همگرا می گردند.

کلیدواژه ها

لایه پیزوالکتریک، مواد ارتوتروپیک تشابعی، بارگذاری گذرای خارج صفحه ای، رو نابجایی، تکینگی از نوع کوشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.