حل اجزامحدود نورد فویل با در نظر گرفتن تغییرشکل الاستیک غلتک ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود کریمی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ارومیه ایران

جواد علیزاده کاکلر

استادیار، دانشگاه ارومیه، ارومیه

ولی علی میرزالو

استادیار، دانشگاه ارومیه، ارومیه،

چکیده

نورد به عنوان یکی از روش های شکل دادن فلزات، عموما در کاهش ضخامت و سطح مقطع ورق ها و فویل ها مورد استفاده قرار می گیرد در تحلیل فرایند نورد، با توجه به سفتی بالای غلتک ها در مقایسه با ورق و نیز تغییرشکل ناچیز غلتک در مقایسه با تغییرشکل زیاد ورق، عموما غلتک ها صلب فرض می شوند. این فرض در مواردی که هدف نورد فویل باشد، نتایج تحلیل را با خطای قابل توجهی مواجه می کند. به عبارت دیگر، در نورد فویل، تغییرشکل غلتک ها در مرتبه تغییر ضخامت فویل بوده و لذا غیرقابل صر نظر می باشند. در این مقاله هدف تحلیل اجزامحدود نورد فویل با غلتک های استوانه ای شکل پذیر است. برای این منظور، با توجه به تقارن هندسی، مادی و بارگذاری، از مدل یک چهارم در نرم افزار آباکوس استفاده شده است. با توجه به وجود تماس به عنوان پدیده غیرخطی در نورد فویل، برای حل مسئله از المان بندی هدفمند و المان های مرتبه ۲ در ناحیه تماس استفاده شده است. استقلال نتایج از شبکه مورد بررسی قرار گرفته تا المان بندی و نتایج حل به لحاظ صحت تایید شود. بر اساس نتایج به دست آماده، ضخامت فویل نورد شده در رستای پهنای آن غیریکنواخت است به گونه ای که کمینه و بیشینه ضخامت به ترتیب در لبه ها و وسط فویل می باشد. همچنین اختلاف ضخامت فویلخروجی بین لبه ها و وسط ۶ درصد کمینه ضخامت در لبه ها است. این تفاوت نامطلوب ضخامت در پهنای فویل را می توان با استفاده از غلتک های پشتیبان و نیز استفاده از غلتک های بشکه ای به جایغلتک های استوانه ای کاهش داد.

کلیدواژه ها

نورد فویل، غلتک الاستیک، حل اجزامحدود، توزیع ضخامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.