ساختار شرکت های مطرح جهانی در حوزه ی تولید فناوری های صنعت برق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رحمانی

کارشناس دبیرخانه اتاق فکر، گروه مپنا، تهران

مسعود عبداللهی نیا

کارشناس دبیرخانه اتاق فکر، گروه مپنا، تهران

فرزاد چراغپور سماواتی

کارشناس دبیرخانه اتاق فکر، گروه مپنا، تهران

علی غفاری

مشاور مدیر عامل در اتاق فکر علم و فناوری، گروه مپنا، تهران

چکیده

هدف این مقاله، بررسی وضعیت تحقیق و توسعه (R&D) و تولید فناوری و همچنین ساختار تعدادی از شرکت های مطرح جهانی در حوزه ی صنعت برق است بر این اساس، ابتدا نحوه ی گزینش شرکت های منتخب بر مبنای روش شناسی مطرح شده توسط موسسه تامسون رویترز ارائه می شود. شرکت های منتخب شامل: صنایع سنگین میتسوبیشی، جنرال الکتریک، زیمنس و بهارات الکتریکالز هستند در ادامه، فاکتورهایی مانند درآمد، تعداد کارکنان، هزینه R&D و تعداد پتنت های ثبت شده هر شرکت در خلال سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ میلادی بررسی و مقایسه می شود با توجه به تغییر ساختار هر یک از شرکت های منتخب و کوچک شدن آن ها، می توان جهت گیری آن ها را در راستای چابک سازی سازمان و زیرمجموعه های هر شرکت نتیجه گیری کرد با مقایسه شرکت های منتخب از حیث دو شاخص کلیدی فناوری، ملاحظه می شود که شرکت زیمنس از حیث شاخص شدت R&D به مراتب نسبت به بقیه شرکت ها عملکرد بهتری داشته است اما از نظر شاخص ثبت پتنت مطابق داده های اداره ثبت اختراع و نشان تجاری آمریکا، شرکت های جنرال الکتریک، زیمنس، صنایع سنگین میتسوبیشی و بهارات الکتریکالز به ترتیب با ثبت تعداد ۳۰۱۴۳ ، ۲۲۲۳۵ ، ۳۲۹۲ و کمتر از ۱۰۰۰ پتنت، رتبه بندی می شوند.

کلیدواژه ها

موسسه تامسون رویترز، تولید فناوری، صنعت برق، هزینه تحقیق و توسعه، ثبت پتنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.