بررسی تاثیر مدیریت ریسک جامع بر مزیت رقابتی با نقش میانجیگری ساختار و استراتژی فناوری اطلاعات- مطالعه موردی: شعب بیمه ایران در شهر تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هفتمین همایش ملی بیمه و توسعه
  • کد COI اختصاصی: INSDEV27_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی یوسفی

کارشناسی آمار دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد بیم سنجی بیمه دانشگاه علامه

ساناز ترابی

کارشناسی مدیریت بیمه دانشکده اکو دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

چکیده

هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر مدیریت ریسک سازمانی بر مزیت رقابتی با درنظر گرفتن نقش تعدیل گری فناوری اطلاعات و ساختار فناوری اطلاعات بود. جامعه آماری تحقیق شامل ۳۰ شعبه در شهر تهران بودند. داده ها توسط پرسشنامه استاندارد جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای اسمارت، استفاده گردیده است. در این مطالعه از روایی محتوایی و سازه جهت تعیین روایی پرسش نامه استفاده شد. به علاوه، از کرونباخ آلفا و پایایی ترکیبی جهت تعیین پایایی استفاده گردید. نتایج نشان داد که پایایی و روایی پرسشنامه تحقیق در حد تعیین شده بودند. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد که مدیریت ریسک یکپارچه بر مزیت رقابتی تاثیر مثبت و معنی دار دارد، استراتژی فناوری اطلاعات بر مزیت رقابتی تاثیر مثبت و معنی دارد، ساختار فناوری اطلاعات بر مزیت رقابتی تاثیر مثبت و معنی دار دارد؛ استراتژی فناوری اطلاعات تاثیر مدیریت ریسک یکپارچه بر مزیت رقابتی را تعدیل می نماید و در نهایت ساختار فناوری اطلاعات تاثیر مدیریت ریسک یکپارچه بر مزیت رقابتی را به طور مثبت تعدیل می نماید. این مطالعه به بررسی تاثیر مدیریت ریسک یکپارچه بر مزیت رقابتی با درنظر گرفتن نقش تعدیل گری استراتژی فناوری اطلاعات و ساختار فناوری اطلاعات توانست پنجره جدیدی به سوی محققان و دست اندرکاران برای بهبود عملکرد مزیت رقابتی در صنعت بیمه بگشاید. بنابراین، نتایج این مطالعه می تواند برای مجامع علمی و دست اندرکاران مفید باشد.

کلیدواژه ها

مدییت ریسک یکپارچه، مزیت رقابتی، استراتژی فناوری اطلاعات، ساختار فناوری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.