چشم انداز ذخیره سازی گاز طبیعی در نانولوله های کربنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF03_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب محمدحسینی نوه

استادیار مرکز آموزش عالی کاشمر، کاشمر، ایران

چکیده

تقاضای فزاینده ای برای استفاده از گاز طبیعی به عنوان منبع پاک انرژی وجود دارد اما همچنان ذخیره و حمل و نقلکارامد و اقتصادی آن چالشی است که حوزه تحقیقاتی مهمی را تشکیل می دهد. گاز طبیعی را می توان به عنوان گازطبیعی مایع یا گاز طبیعی فشرده در فشارهایی در حدود ۲۰MPa تا ۳۰MPa در سیلندرهای فولادی سنگین ذخیره کرد،اما پیشنهاد شده است که به وسیله نانولوله های کربنی ذخیره سازی و انتقال گاز طبیعی در ظروف سبک تر و در فشارحدود ۴MPa میسر است. ذخیره سازی گاز در نانولوله های کربنی توسط فرایند جذب صورت می گیرد. پیش بینی میشود که نانولوله های کربنی به کاندیدای احتمالی برای ذخیره و حمل و نقل موثر گاز طبیعی تبدیل شوند و در آینده باگاز طبیعی مایع یا فشرده شده رقابت کنند.

کلیدواژه ها

نانولوله های کربنی، گاز طبیعی، متان، جذب متان، ذخیره سازی گاز طبیعی، انتقال گاز طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.